Novo, 24. po redu Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene ovog je petka počelo u Japanu. Igra se u pet dvorana, a sudjeluju 24 države. Ove se godine Hrvatska reprezentacija nije uspjela plasirati, no tri igračice Podravka Vegete ipak nastupaju na Prvenstvu. Tjaša Stanko brani boje Slovenije, Jovana Risović na golu je reprezentacije Srbije dok Dijana Mugoša igra na krilu Crne Gore.

Tjaša Stanko, Jovana Risović i Dijana Mugoša igračice su Podravka Vegete koje brane boje svojih reprezentacija

 

Reprezentacija Slovenije do sada je odigrala samo jednu utakmicu. Igrali su protiv favorizirane Nizozemske. Slovenija je slavila s rezultatom 32:26, a Podravkašica Stanko zabila je čak 12 pogodaka. Tjaša je ujedno bila proglašena i igračicom utakmice, a i svojim je učinkom bila najbolji strijelac prvog dana natjecanja. Slovenija sljedeću utakmicu igra danas, pola sata nakon podneva, a protivnice su im Norvežanke.

U skupini A sa Slovenijom nalazi se i reprezentacija Srbije u kojoj je jedna od golmanica Jovana Risović. Srbija je do sada odigrala dvije utakmice, a slavila je obije. Protiv Angole rezultatom 32:25, a protiv Kube s rezultatom 27:46. Upravo u utakmici protiv Kube Jovana je upisala 14 obrana. Sljedeću utakmicu Srbija igra protiv Norveške, sutra u 12:30 sati po našem vremenu.

U skupini C nalazi se Crna Gora za koju nastupa Dijana Mugoša. Crnogorke su do sada odigrale dvije utakmice te upisale dvije pobjede protiv Senegala i Kazahstana. Mugoša je u susretu protiv Kazahstana zabila tri pogotka iz četiri pokušaja. Sljedeći protivnik Crne Gore je Mađarska, a utakmica je na rasporedu sutra u 7 sati ujutro po našem vremenu.

 

Foto: Arhiva RK Podravka, IHF