Utakmicom između SCM Ramnicu Valcea i SG BBM Bietigheima ovog petka počinje 27. sezona najelitnijeg ženskog rukometnog natjecanja – DELO EHF Lige prvakinja. U ovom natjecanju sudjeluju predstavnice 24 najbolje plasirane zemlje s EHF-ove liste.

Šesnaest ekipa sudjeluje u natjecanju, a podijeljene su u četiri skupine. Skupine se igraju dvokružno, na domaćem terenu i u gostima. Najbolje tri ekipe iz svake skupine idu u takozvani Main round dok četvrtoplasirana ekipa iz svake skupine natjecanje nastavlja u EHF kupu.

U Main round-u  12 ekipa  dijeli se u dvije skupine te se ponovno igra dvokružno. Četiri najbolje ekipe iz svake skupine idu u četvrtfinale. Nakon odigranih četvrtfinalnih utakmica najbolje četiri ekipe idu u Final 4 te se tamo bore za titulu pobjednika Lige prvakinja. I ove sezone Final 4 igrat će se u Budimpešti 9. i  10. svibnja 2020.

Podravka Vegeta ove je sezone u skupini A. S našim curama u skupini se nalaze francuski Metz Handball, norveški Vipers Kristiansand i mađarski FTC-Rail Cargo Hungaria. Metz i Vipers prošle su sezone bili sudionici Final 4 turnira, dok je za FTC natjecanje završilo u četvrtfinalu.

Prvu utakmicu Podravka Vegeta igra u nedjelju (6. listopada) u Metzu s početkom u 17 sati.  Podravki Vegeti je ovo 26 put da se natječe u Ligi prvakinja, a osvojile su je jednom 1996. godine.

–  Ždrijeb nas je smjestio u tešku skupinu s dva finalista i četvrtfinalistom iz prošle sezone Lige prvakinja. Ove sezone Podravka Vegeta pojačala se novim igračicama, nismo morali igrati kvalifikacije i samim time imamo razloga za optimizam. Želja nam je proći u Main round, a smatramo da za to imamo šanse zahvaljujući brzom i dobrom rukometu koji igramo –  optimistična je Miranda Tatari Šimunović, sportska direktorica.

Nakon gostovanja u Francuskoj Podravka Vegeta u Koprivnici dočekuje norveški Vipers Kristiansand. Utakmica će se odigrati u nedjelju 13. listopada u 18 sati. Lokacija svih domaćih utakmica Podravke Vegete ostaje ista, Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović u Koprivnici. Pozivamo sve navijače da pripreme navijačke rekvizite, dobru volju i glasnice te dođu dati podršku našim curama!