Garešnica TRENERI SURADNICI // Izvještava Nenad Smiljanec

FOTO // Martina Herman i Ana Rumek

Djevojčice Podravke 4 (godište 2006. i mlađe) u nedjelju u sportskoj dvorani Osnovne škole Garešnica odigrale su prijateljski turnir. Uz njih na turniru su nastupile i djevojčice Garešnice iz Garešnice i Lonie iz Kutine. Igralo se 2 x 20 minuta. Rezultati: Garešnica – Podravka 2 14:5 (7:1), Lonia – Podravka 1 9:20 (5:13); Lonia – Podravka 2 12:17 (8:12), Garešnica -Podravka 1 13:19 (6:8).

GarešnicaU prvoj utakmici turnira sastale su se ekipe domaćina Garešnice i Podravke 2. Djevojčice Podravke 2 loše ulaze u utakmicu što djevojčice Garešnice odlično koriste i u startu ostvaruju lijepu prednost od 3:0. Igra puna statičnosti, neagresivnosti, slabih i nepreciznih šuteva s dosta tehničkih grešaka, dala je domaćoj ekipi krila da prvi dio igre završi u svoju korist s visokih 7:1. U drugom poluvremenu, gostujućoj ekipi kao da je ubrizgan adrenalin te počinje igrati agresivnije u obrani što dovodi do čvrstine, bolje pokretljivosti i taktičke izvedbe obrane. To ih podiže te napad počinje biti opasan i od 20. do 32. minute ekipa Podravke 2 vodi 4:2. No, to je bilo dovoljno za častan, ali visoki poraz od 14:5.

Druga utakmica na turniru donesla je predivnu i raznovrsnu igru Podravke 1, koja je igrala protiv Lonie iz Kutine. U samom startu utakmice djevojčice iz Koprivnice su povele s 4:0. U odnosu na sve prethodne utakmice, u kojima su djevojčice Podravke 1 plijenile pažnju lijepom i raznovrsnom igrom u napadu te odličnom obranom, veseli spoznaja da su viđene naznake razvoja polukontre i organiziranog povratka u obranu. Takva igra dovela je do visoke pobjede od 20:9.

Garešnica Treća utakmica turnira, druga Podravke 2, donijela je neopisivo veselje svih djevojčica. Podravka 2 igrala je s ekipom Lonie. Sam start utakmice nije obećavao ništa. Djevojčice iz Kutine vodile su u 5. minuti s 3:0. U 6. minuti Koprivničanke postižu svoj prvi gol za 3:1. Od tada, kao da na terenu postoji samo ekipa Podravke 2. Obrana postaje agresivnija, vrlo pokretljiva s puno prekida, što tjera protivnice u greške i promašaje. Djevojčice Podravke 2 to znalački koriste s dvije do tri kontre te dva do tri šuta izvana, što donosi rezultat 6:6. Tada u dvorani nastupa pravo navijačko ludilo. Podravka 2, bodrena svojim prijateljicama iz ekipe 1, pojačava agresivnost i ritam igre. Odjednom nema ispalih ili pogrešno bačenih lopti, mlitavih šuteva te koraka, što u 35. minuti donosi vodstvo od 12:8 i konačne pobjede od 17:12. Veseli spoznaja da su djevojčice Podravke 2 pokazale da u sebi imaju dinamita te da mogu puno više od do sada prikazanog. No, još je dug ponavljanja ovakve igre. Ali, korak po korak i samo vjera u sebe i vlastite mogućnosti mogu dovesti do pozitivnih rezultata.

Garešnica Presretne, što su njihove prijateljice ostvarile pobjedu, djevojčice Podravke 1 ulaze furiozno u četvrtu utakmicu turnira protiv domaćina Garešnice. Djevojčice Garešnice utakmicu su krenule sa čvrstom odlukom da pobijede, što je Koprivničankama dalo dodatni impuls te igraju jednu od svojih najboljih obrana do sada i ne omogućavaju domaćoj ekipi da se približi golu. Takvom igrom u obrani i poletnim i raznovrsnim napadom od polukontre, prolazima i šutevima izvana Podravka 1 u 16. minuti vodi s visokih 6:2. Tada Koprivničanke staju. Ne igraju obranu, pogotovo na lijevoj strani obrana nema više agresivnosti te počinju popuštati.

Garešnica 1Osokoljene domaće djevojčice to koriste i sustižu gošće na 6:8 do poluvremena. Ulaskom u drugo poluvrijeme u 23. minuti djevojčice Garešnice izjednačavaju na 9:9. Uz grčenje u obrani, ali velikim naporom u napadu, koji i dalje nema oštrine, u 30. minuti Podravka 1 vodi 12:9. Djevojčice Garešnice pokušavaju ponovno doći do preokreta, ali su se do kraja utakmice najviše približile na 10:12 i 11:13, nakon čega gošće uz veliki napor povećavaju na 4 do 5 golova razlike i pobjeđuju s lijepih 19:13.

Sve u svemu, može se reći da je i ovo bio jedan lijep i koristan turnir s puno različitih lica u procesu kaljenja i sazrijevanja Podravkinih djevojčica u prave igračice.