U utorak se u Koprivnici odigrao derbi 2. HRL za žene sjever. RK Podravka 2 Lino ugostila je ekipu RK Zeline. U derbiju  prvo i drugo plasirane ekipe, golom razlike pobijedila je iskusnija ekipa Zeline. Mlade igračice Podravke, većim iz godišta 2004. uspješno su se nosile sa, vjerojatno, budućim prvoligašem. U prvom poluvremenu gošće su napravile znatniju razliku, ali „klinke“ se nisu predavale već su nametnule svoju brzu igru i pred kraj utakmicu dovele u rezultatsku neizvjesnost.

Kod naših cura je bio vidljiv umor od sedam odigranih utakmica na PH u Poreču sa samo danom odmora, tim više što smo igrale bez ozlijeđenih Vuljak, Josipović i Međurečan.

Trenerica Đurđica Zečević nakon utakmice:

Uz već standardno odličnu Stručić, zadovoljna sam igrom svih mojih igračica a posebno igrom Zoe Sever i Klare Švende. Sada nam ostaje da se igranjem utakmica 2.HRL lige (još 6 kola) i redovitim planom treninga pripremamo za Završnicu PH za mlađe kadetkinje koje se održava od 11.- 14. 5. u Poreču.

Sastav Podravka Lino: Strugar 5, Đuranek 2, Stručić 8, Sever 6, Crnjak, Vrabelj, Hrupec, Balaško 1, Firšt 3, Dedi 2, Beljak, Megerle 6, Strahija, Perić 1,Švenda 3, Galinec

 

FOTO: Arhiva RK Podravka