Rukometašice Podravke 2 Lino koje vodi Đurđica Zečević s jako zahtjevnog gostovanja vraćaju se s pobjedom i dva boda u torbi. Gostovalo se u Garešnici koja je prava domaćinska ekipa koja na svom parketu ne daje gostu lako osvajanje bodova, što je i ova utakmica pokazala.

Mlade rukometašice u utakmicu su ušle čvrsto i odlučno, sredinom poluvremena imale su i sedam golova razlike, a na odmor se otišlo sa +4 razlike. Visoko vodstvo i dominacija u igri u glavama naših igračica stvorilo je sliku da je sve gotovo pa se u drugom poluvremenu prednost počela lagano topiti sve do izjednačenja (27:27) u 48.-oj minuti. Ipak u zadnjih desetak minuta odvojili smo se na 2-3 gola razlike i tu prednost održali do kraja utakmice.

– Ni malo nemam zamjerki na povremeno popuštanje u igri naših igračica kod kojih se osjetio umor, što od rekonvalescencije nakon lakših prehlada, što od nešto pojačanih ovotjednih treninga snage. Još malo više pažnje u igri obrane i možemo biti gotovo potpuno zadovoljni. Ovaj puta našom igrom dominirala je Ema Stručić sa svojih 13 golova (10 iz igre), a ostale su je pratile u granicama svojih trenutnih mogućnosti – rekla je trenerica nakon utakmice.

Treba napomenuti da su Podravkašice bile lišene pomoći, zbog bolesti odsutne Lane Strugar, čiji su golovi sigurno nedostajali.

2. HRL Sjever, 7. kolo, 14 studeni, Garešnica

RK Garešnica – RK Podravka 2 Lino 34-36 (18-22)

Podravka 2 Lino: Megerle 5, Ibrahimpašić, Đuranek 2, Stručić 13, Sever 3, Besedić, Crnjak, Balaško 4, Dedi 3, Zrnić 6, Smolak, Žganjar, Galinec

PODRAVKA 3

U nedjelju, 15. studenoga 2020. djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su u SD OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Virovitici odigrale 1. kolo HRL U – 14 za djevojke rođene 2006./2007. s domaćom ekipom 1234 Virovitica. Podravkine djevojčice su utakmicu u Virovitici odigrale na mahove, u pojedinim trenucima pokazujući svoje znanje i kvalitetu do trenutaka nepokretljivosti u obrani bez imalo agresivnosti te u napadu šutiranja u golmana ili oko gola.

Virovitičanke koriste početnu lošu igru Koprivničanki i ostvaruju prednost od tri gola (6 : 3) u osmoj minuti, nakon koje angažiranija igra Koprivničanki u petnaestoj minuti donosi vodstvo 8 : 7. No, ponovno bljedilo u igri gostujuće ekipe do kraja poluvremena domaćinu donosi prednost od tri gola za odlazak na odmor rezultatom 13 : 10. Podravkine igračice počinju drugi dio utakmice puno bolje te postižu tri gola u nizu za izjednačenje u tridesetoj minuti. U slijedeće dvije minute Virovitica vodi s tri gola prednosti 16 : 13.

U samo deset minuta igre gošće podižu kvalitetu igre i ostvaruju razliku 11 : 3 za rezultat 25 : 19 u četrdeset i drugoj minuti. Do kraja utakmice Koprivničanke održavaju prednost i pobjeđuju konačnim rezultatom 24 : 26.

– Nažalost, kao i druge ekipe, i mi se borimo sa samoizolacijama i problemima koje donosi COVID – 19. No, prilagođavamo se novonastaloj situaciji i drago mi je da se djevojčice ponašaju odgovorno te da svaka od njih u danom trenutku daje sve od sebe – rekao je trener Nenad Smiljanec.

HRL U-14, 1. kolo, 15. studeni, Virovitica

ŽRK 1234 Virovitica – RK Podravka 3 24-26 (13-10)