Rukometašice Podravke 2 Lino su u proteklom tjednu te u vikendu koji je iza nas odigrale svoje posljednje dvije utakmice 2.HRL sjever u ovoj sezoni te upisale pobjedu u Baranji i utakmici s Brodom. S obzirom da su u tri dana odigrane obje utakmice trener Nenad Smiljanec objedinio je izjave za kraj čime ćemo i zaokružiti ovogodišnju natjecateljsku sezonu u 2.HRL sjever.

U Baranji je odigrano 21. kolo 2.HRL sjever za žene gdje su mlade nade iz Koprivnice upisale uvjerljivu pobjedu 27:34. Već u 11. minuti susreta imale su Koprivničanke prednost od četiri pogotka, rezultat je bio 2:6. Pokušavala je to stizati domaća ekipa no nizom od četiri pogotka dolaze Linice i do +6 na sredini poluvremena za 6:12. Tu su prednost koprivničke rukometašice održale i do kraja prvog dijela i na odmor otišle s uvjerljivom prednošću i rezultatom 12:18.

U drugom poluvremenu i dalje su u ostale u svom ritmu odabranice Nenada Smiljanca te ni u jednom trenutku ne ispuštaju vodstvo iz svojih ruku, drže sigurnu rezultatsku distancu pa su u 36. minuti već na +8, a tu su prednost od 7-8 pogodaka držale i u nastavku te na kraju uvjerljivo slavile 27:34. U toj su utakmici najviše pogodaka zabile Megerle i Rumek svaka po devet.

Baranja:Kovač, Nemet 5, Sokač, Vuković 8, Mikec 2, Petrić 2, Sadiki, Kocet, Šisl, Verner 1, Strajnić, Horvat 9.

Podravka: Galinec;Međurečan 3, Megerle 9, Cvelber 4,Stručić 3, Zvonar, Javorić 5, Marijanović, Rumek 9, Horvat, Hrnčić, Markić 1. Trener: Nenad Smiljanec.

Iako je utakmica s Baranjom bila rastrgana i teška za gledanje djevojke su od početka utakmice imale prednost od 3 – 5 golova koja se povremeno povećavala i do osam te su tom pobjedom osigurale drugo mjesto u prvenstvu – rekao je trener Nenad Smiljanec.

Posljednja utakmica u 2.HRL sjever za naše djevojke odigrana je u subotu pred domaćom publikom što je djevojkama bilo vrlo važno s obzirom da su drugo mjesto na tablici osigurale već u prethodnoj utakmici s Baranjom. U Koprivnici je tako odigrano 22. kolo 2.HRL sjever, a naše djevojke su postigle čak 45 pogodaka i uvjerljivo slavile 45:36, poluvrijeme 23:16. Baš kao i u utakmici s Baranjom već u 9. minuti odvojile su se na četiri pogotka od gošći što je do sredine prvog dijela otišlo na +8. Na odmor su otišle s prednošću od sedam pogodaka i rezultatom 23:16. U drugom poluvremenu prednost je u više navrata išla i do velikih +10 te je ovaj susret na kraju završio još jednom uvjerljivom pobjedom 45:36. U ovoj su se utakmici istaknule Megerle s 10 pogodaka te Međurečan sa sedam no bila je to prava golijada i atrakcija za publiku.

Podravka 2 Lino: Galinec; Međurečan 7, Megerle 10, Strugar 6, Cvelber 1, Stručić 3, Zvonar 3, Smiljanec 5, Javorić 1, Marijanović, Rumek 4, Horvat, Hrnčić, Djurdja 1,Markić 4.Trener: Nenad Smiljanec.

Brod: Bajan, Kruljac 3,Čondić 11, Stefanović 3, Barić, Hodak 4, Krajinović, Sudar 8,Gajger, Bašić, Batinić 3,Černušak 1, Letić 1, Tunjić, Soldo 2,Daidžić.

Utakmica s Brodom je bila zadnja u prvenstvu i pred domaćom publikom što je dodatno motiviralo djevojke da se od prvenstva i svojih vjernih navijača oproste pobjedom. Sama utakmica je bila riješena već u prvih petnaest minuta kada su djevojke imale prednost 12 : 4. Do kraja utakmice su prednost održavale, a igrale su iz gušta s puno lijepih poteza koje moram posebno pohvaliti – rekao je trener Nenad Smiljanec.

Za kraj je trener Nenad Smiljanec odlučio napisat i nekoliko riječi o ovoj talentiranoj generaciji.

Moram naglasiti da ekipa zaslužuje pohvale za prikazano u prvenstvu. Kada se uzme u obzir da je ekipa od početka prvenstva podmlađivana i cijeli drugi dio sezone igrala je znatno mlađa ekipa uz pomoć 3 – 4 “starije” sedamnaestogodišnjakinje mogu reći da sam iznimno zadovljan da je ekipa zadržala nivo rezultata i kvalitete igre. Nosile su se velikom dijelom s ekipama koje krase puno zrelije, iskusnije i odraslije igračice, a ja kao trener ne mogu, a da ne kažem da je malo reći da sam ponosan. Ove djevojke su pokazale i dokazale da i u svim tim promjenama unutar sastava mogu biti zajedno i pokazati kako se igra i bori za svoj klub – zaključio je.

Mi na kraju želimo čestitati našim djevojkama na sjajno odrađenoj sezoni gdje su zasjele na drugo mjesto u 2. HRL sjever odmah iza Virovitice koja će se u narednoj sezoni vratiti u prvoligaške redove. U 22 odigrana kola Linice su osvojile 38 bodova s ukupno 19 pobjeda i tri poraza. Bravo za naše djevojke i iskreno nam je drago da su zadržale borbenost i kvalitetu do zadnje utakmice te su pokazale koliko je u ovoj igri važno zalaganje, želja te sve to začinile s puno rada i odricanja. Bravo cure i želimo vam da se posvetite svojim školskim obavezama i da sada u malo opuštenijem ritmu trenirate do kraja sezone jer ste svoj natjecateljski dio zaključile više nego odlično.