Djevojčice Podravke 3 (godište 2006. i mlađe) su u nedjelju 19.09.2021. odigrale dvije prijateljske utakmice sa ŽRK Bjelovarom iz Bjelovara i ŽRK Kokom iz Varaždina. Iako oslabljene zbog povreda i COVID izolacije ostvarile su u oba susreta pobjede.

U obje utakmice djevojčice Podravke su igrale toplo – hladno. Sami početak prve utakmice s Bjelovarom bilo je puno grešaka i promašaja. Koprivničanke uz dosta promašaja svoj treći gol na utakmici postižu tek u 13 minuti za vodstvo 3 : 2. Nakon toga uz nešto veći angažman i koncentraciju se rezultatski počinju odvajati te na poluvrijeme odlaze uz prednost 12 : 3. U drugom poluvremenu nastavljaju u istom ritmu i pobjeđuju rezultatom 29 : 13.

Svoju drugu utakmicu otvaraju još lošije nego prvu te gošće iz Varaždina vode 7 : 4. Podravkine djevojčice kao da su se u tom trenutku resetirale i počinju puno angažiranije igrati, pogotovo u obrani, gdje u 7 – 8 minuta presijecaju nekoliko lopti i postižu lagane golove iz kontre i polukontre te okreću rezultat u svoju korist 10:7. U nastavku su sigurnije i na odmor odlaze uz uvjerljivo vodstvo 16 : 9.

Dugo poluvrijeme nastavljaju Podravkine djevojčice u istom ritmu i odmiču se na +12 za rezultat 27:12, a utakmica zaršava 29 : 20 za Podravkine djevojčice.

Veseli da su djevojčice Podravke iako u prepolovljenom sastavu pokazale pomak na bolje u odnosu na dosadašnje utakmice. Sigurno je da će morati uložiti još dosta truda da se vrate na razinu kvalitete iz prethodne sezone – zaključio je trener Nenad Smiljanec. 

Izvještaj: Nenad Smiljanec