Podravka 4

Foto: Dražen Cvelber

Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) su u nedjelju 18. studenoga 2018. u SD OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima odigrale drugi krug MŽL Zagrebačke županije s djevojčicama Zaprešića i Petrinie.

Igračice Podravke 4 su u prvoj utakmici na turniru, protiv ekipe Zaprešića ostvarile visoku pobjedu rezultatom 20 : 4, poluvrijeme 13 : 0. Već u prvom poluvremenu Podravkine igračice u samom startu utakmice ostvaruju visoko vodstvo što im omogućava da igraju slobodno. U drugom poluvremenu obrana je još čvršća i agresivnija. Do kraja utakmice igraju koncentrirano, uz rotaciju svih igračica iz zapisnika i pobjeđuju rezultatom 20 : 4 – priopćio je za klupske stranice trener Nenad Smiljanec.

– U utakmicu s ekipom Petrinie djevojčice Podravke ulaze s dosta grešaka od krivog dodavanja i hvatanja te slabe realizacije s lošom i slabom obranom. To dovodi do nervoze i želje za brzim rješenjima te je rezultat u desetoj minuti prvog dijela 3 : 3. Nakon čega su se Podravkine igračice ipak uspjele odlijepiti rezultatom i na poluvrijeme odlaze s osjetnom prednošću od pet golova razlike i rezultatom 8 : 3. Unatoč osjetnom vodstvu Koprivničanke i dalje igraju veoma nervozno i ishitreno s puno grešaka, ali djevojčice Petrinie to ne koriste te ne uspijevaju smanjiti rezultatsku razliku. Nemoć djevojčica iz Petrinje u napadu Koprivničke djevojčice uz dosta grešaka polako kažnjavaju i do kraja utakmice povećavaju rezultatsku razliku te pobjeđuju s visokih 17 : 5 izvijestio nas je trener Smiljanec o tijeku druge utakmice i naglasio.

Veseli činjenica da su djevojčice unatoč lošijem sveukupnom izdanju pokazale opet dosta lijepih poteza od proigravanja, križanja i tranzicije u polukontri – zaključio je trener Smiljanec.

Tekst: Nenad Smiljanec