Djevojčice Podravke 4 su vikend iza nas, 30. i 31. ožujka 2019., iskoristile kako bi odigrale 4. i 7. krug MŽRL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište u Velikoj Gorici i Samoboru. U Velikoj Gorici su se sastale s velikogoričkim ekipama RK Gorica i RK Udarnik te u Samoboru sa Samoborom 1 i Samoborom 2. 

S obzirom da su igrale s ekipama koje su sasvim različite stilom i kvalitetom igre, u Velikoj Gorici su djevojčice odigrale lepršavo i poletno, dok su u Samoboru pokazale svoju ratničku kvalitetu.

U Velikoj Gorici su Podravkine djevojčice u jednu i u drugu utakmicu od samog početka ušle jako motivirano. Čvrstom obranom nisu dozvolile protivnicama da dođu do gola te su na tako postavljenu obranu protivnice radile puno tehničkih pogrešaka. To Podravkašice znalački koriste te brzim polukontrama postižu lijepe pogotke. U napadu, također bez problema s kvalitetnim taktičkim rješenjima probijaju protivničke obrane. Takvom igrom djevojčice Podravke ostvaruju dvije visoke pobjede i to s Goricom 36 : 13 (5 : 16), a Udarnikom 34 : 12 (19 : 5).

Drugi dan, u nedjelju, prvu utakmicu Podravine djevojčice igraju protiv Samobora 2, kojeg pobjeđuju visokim rezultatom 20 : 4 (10 : 0). Bez obzira na slabiju kvalitetu protivnica, Koprvničanke imaju dosta promašaja i vidljivo je da im nišanske sprave nisu na nivou od prethodnog dana, kada su za četrdeset minuta igre postizale 36 odnosno 34 pogodaka.

Druga utakmica istoga dana odigrana je protiv znatno kvalitetnije ekipe Samobor 1. Kvaliteta Samobora, koji je u samom vrhu Hrvatske u tom uzrastu, nije upitna. U ovoj sezoni su dva puta pobijedile ekipu Lokomotive, koja je prošle godine dominirala u ovom uzrastu. Pobjeđivali su i ekipu Sesveta, koja je također jedna od najboljih u Hrvatskoj. U utakmicu s takvim protivnikom, Koprivničanke ulaze s respektom, ali s odlukom da ostvare pobjedu. S tim pristupom, utakmicu otvaraju odlično 2 : 0 i 3 : 1, stvaraju šanse, ali u pojedinim trenucima zaostaje realizacija kao i na prethodnoj utakmici. Samoborke takvu neefikasnost koriste i smanjuju prednost na jedan gol zaostatka 5 : 4. U tim trenucima djevojčice iz Samobora imaju igračicu više u napadu, no griješe, što Podravka kažnjava s dvije brze polukontre i diže prednost na tri pogotka 7 : 4. Do poluvremena Samobor postiže jedan pogodak i na odmor se odlazi rezultatom 7 : 5 za Podravku. U drugom poluvremenu Podravkašice igraju standardno čvrsto. Međutim, od ukupno 16 minuta isključenja, što su Podravkašice zaradile na utakmici, 12 minuta ih je bilo u drugom poluvremenu. Tako da, što zbog isključenja (u dva navrata igramo i s dvije igračice manje), što zbog promašaja, Podravka cijelo drugo poluvrijeme igra u grču. No, unatoč isključenjima i lošoj realizaciji te razdoblju kada igraju s dvije igračice manje u tridesetoj minuti uspijevaju ostvariti prednost od pet pogodaka 13 : 8. Malo pomalo povećavaju prednost, pa u trideset i trećoj minuti imaju prednost od šest pogodaka 14 : 8, a u trideset i četvrtoj minuti postižu svoj posljednji petnaesti pogodak na utakmici. No, borbene Samoborke završavaju utakmicu s postignutim pogotkom u posljednjoj sekundi te Podravka ostvaruje pobjedu rezultatom 15 : 10 nad izuzetno kvalitetnim protivnikom.

U dva dana Podravkine djevojčice odigrale su četiri utakmice s jednom slabijom ekipom, dvije prosječne i jednom izvrsnom. Bio im je to odličan test pred odlazak na Završnicu državnog prvenstva Hrvatske. Veseli veliki broj pogodaka, 36 i 34 za 40 minuta, ali isto tako još više veseli pobjeda protiv odličnog protivnika protiv kojeg su, realno, prikazali lošu igru. Treba naučiti pobjeđivati i kada se igra slabo, kada se ima loš dan, a ovaj test su naše djevojčice izvrsno riješile. Također, njihova želja za pobjedom, sve veća hrabrost i borbenost te veliko Podravkino srce koje pokazuju na terenu, nagrađeni su i bezrezervnom roditeljskom podrškom s tribina te palačinkama koje je ispekao striček Marijanović. Uspješan vikend završili smo ugodnom šetnjom lijepim Samoborom te se počastili sladoledom.

Rezultati utakmica:

Gorica – Podravka 13 : 36 (5 : 16)

Podravka – Udarnik 34 : 12 (19 : 5)

Podravka – Samobor 2 20 : 4 (10 : 0)

Samobor 1 – Podravka 10 : 15 (5 : 7)

Foto: Dražen Cvelber, Dražen Pevač, Adela Šimunic Smiljanec

Tekst: Nenad Smiljanec