Djevojčice Podravke 4 su u nedjelju 17. veljače.2019. odigrale u SD Srednje škole Garešnica 6. krug MŽRL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište. U Garešnici su se sastale s ekipama ŽRK Novska iz Novske i domaćim djevojčicama RK Garešnica. Djevojčice su u obje utakmice ostvarile pobjede.

U prvoj utakmici protiv ŽRK Novska, Podravkine djevojčice su već u jedanaestoj minuti imale visoku prednost 7 : 0 te je bilo samo pitanje s kolikom će rezultatskom prednošću utakmica završiti. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 12 : 3 za Podravku. U drugom poluvremenu, bez obzira na promjene u igračkoj postavi, dolazi do znatnog pada u igri te su djevojčice iz Novske pokazale da nisu bezazleni suparnik. Razbuđene protivnice su povećavale broj golova, ali stečena prednost Podravke iz prvog dijela na kraju daje pozitivni rezultat za Podravku 21 : 11 – priopćio nam je trener  Nenad Smiljanec dojmove s prve utakmice.

U drugu utakmicu Podravkine djevojčice, s uvijek nezgodnom Garešnicom, ulaze u ritmu prethodne. Bez obzira što nije bilo mogućnosti odmora, jer su se igrale dvije utakmice u nizu, djevojčice Podravke od samog početka imaju velikih problema s domaćim djevojčicama, koje su pokazale veliku želju za igrom i nadmetanjem. Obrana je nepokretna i nimalo agresivna te djevojčice Garešnice lako dolaze do gola ili do sedmeraca koje uspješno realiziraju pa se do osamnaeste minute igra gol za gol do 11 : 11. Tada se Koprivničanke odvajaju na osjetniju prednost 14 : 11, koju održavaju do kraja poluvremena 16 : 13. Početak drugog poluvremena ne donosi ništa novog. Blijeda slika gošći iz Koprivnice omogućava domaćim igračicama da s dva uzastopna gola dođu do rezultata 16 : 15 i 17 : 16. Tada su se Podravkine djevojčice trgnule i pokazale svoju dobru igru te ubrzo povećavaju prednost na 21 : 17, potom na 25 : 20 do konačnih 29 : 23 – zaključio je trener Smiljanec i dodao kako bez obzira na slabiji dan može biti zadovoljan s nova četiri boda u MŽRL.

Rezultati utakmica:

Novska – Podravka 11 : 21 (3 : 12)

Podravka – Garešnica 29 : 23 (16 : 13)

Foto: Dražen Cvelber

Tekst: Nenad Smiljanec