Djevojčice Podravke 4 su u nedjelju 14. travnja 2019., odigrale utakmicu Lige za prvaka MŽRL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište u SD Gimnazije Fran Galović Koprivnica s Radnikom iz Križevaca te prijateljski susret sa Zrinskim iz Čakovca.

U Kao i uvijek kada je riječ o lokalnom derbiju, utakmica s Radnikom je bila puna tenzija i nervoze te se od samog početka izgubila ljepota igre. Utakmicu, koja je bila vrlo borbena te u pojedinim trenucima i pregruba, Podravkine djevojčice odlično otvaraju s 3 : 0. No, propusti u obrani dovode do brzog smanjenja rezultata na 3 : 2. Nakon toga, igra domaćih igračica postaje koncentriranija i ubrzo povećavaju vodstvo na 5 : 2, koje se usprkos lošoj igri i u obrani i u napadu povećava na 7 : 3, a potom na 10 : 6. Do kraja poluvremena  Križevčanke smanjuju prednost Koprivničanki za jedan gol te se na odmor odlazi s prednosti 12 : 9 za Podravku. U drugo poluvrijeme Križevčanke kreću puno odlučnije i ubrzo, u 23 minuti, dolazi do izjednačenja 12 : 12. Do kraja utakmice obje ekipe igraju u grču te teško postižu golove. Podravka do 35. minute ima stalnu prednost od jednog gola, kada Križevčanke izjednačavaju na 15 : 15, a minutu kasnije prvi puta dolaze u vodstvo. Uz dosta grešaka koje čine obje ekipe, domaće igračice su se pokazale spretnije te u 39. minuti dolaze u egal, da bi u zadnjoj minuti ostvarile pobjedu rezultatom 17 : 16 – izvijestio je trener Smiljanec.

Druga utakmica sa Zrinskim iz Čakovca poslužila je objema ekipama kao priprema za odlazak na završnicu Državnog prvenstva, odnosno za uvježbavanje raznih kombinacija napada i obrane uz stalnu rotaciju igračica, pri čemu su gošće bile spretnije te u 30 minuta igre pobijedile rezultatom 14 :15.

Podravka – Radnik 17 : 16 (12 : 9)

Podravka – Zrinski 14 : 15 (7 : 3)

Tekst: Nenad Smiljanec