Djevojčice Podravke u SplituDrugi memorijalni turnir u čast nekad izvanredne igračice i reprezentativke Dragice Palaverse-Mijač, svojom je organiziranošću i kvalitetom zaslužio najveće pohvale svih sudionika. Vrlo pristojni smještaja u hostelu ”101 Dalmatinac”, dobra hrana u studenskom kampusu (na teret domaćina) te pažnja organizatora turnira ŽARK Splita, omogućili su da, na kraju ove polusezone, djevojčice provedu dva ugodna dana u još uvijek toplom Splitu.

Skupna slikaFinale: ŽARK Split-Podravka 22:21 (10:11)

Utakmice turnira igrane su u dvoranama na Poljudu i Gripama, uz suđenje splitskih sudaca. S obzirom na to da su rezultati utakmica u grupi i polufinalu već objavljeni, malo o finalnoj utakmici igranu u nedjelju poslije podne. Osim Podravke drugi finalista bio je ŽARK Split, kojeg je Podravka u grupi pobijedila sa 23:17.

No, finalna utakmica bila je nešto drugo. Domaćini, željni revanša pred svojom publikom, nisu dali da se mlade Koprivničanke rezultatski odvoje, pa su se ekipe gotovo cijelu utakmicu izmjenjivale u vodstvu. Dooslovno dvije sekunde prije kraja Split je zabio gol za konačnu pobjedu 22:21. Ipak se na kraju osjetio umor od subotnjeg putovanja i već odigrane tri utakmice.

Iz igrePehar za drugo mjesto primila je kapetanica ekipe Dunja Međurečan, a ostale igračice ovjesile su o vrat svoje prve sportske medalje.

Ekipa je na turniru nastupila u sastavu: Sremec, Jagustin 6, Strugar 4, Đuranek 35, Dedi 19, Švenda 4, Hrupec 3, Žganjar, Galinec, Halavuk, Borščak-Matić, Međurečan 10, Skrbinšek, Balaško 8, Kovač, Valent.

Konačni poredak: 1. ŽARK Split, 2.Podravka, 3. Split 2010, 4. Trogirka, 5. KTC. 6. Vranjic.

Roditeljima igračica, rukovodstvu kluba, kolegici i kolegama trenerima, želim sretan Božić i svako dobro u novoj godini.Sjećanje na Dragicu Palaversu-Mijač