Sanja Damnjanović (u skoku) prvo ime utakmice // Foto Ivan Brkić, www.koprivnica.netU prvoj od dvije prijateljske utakmice koje će odigrati u dva dana, Podravka Vegeta i Hypo Nö u srijedu navečer odigrale su neriješeno 33:33 (15:17). Igrao se brz i žustar rukomet, kako smo navikli gledati između ove dvije ekipe, pa se može očekivati da će isto takav rukomet biti prikazan i u četvrtak, 23. veljače, u utakmici koja počinje u 11 sati.

U utakmicama Bečanki i Koprivničanki ništa nije gotovo dok sirena ne označi kraj utakmice. Tako je bilo i u Koprivnici. Prvo poluvrijeme Bečanke su stalno vodile, a najviše golova padalo je s desnog krila (4), s kojega uvijek puno toga ”utrpa” Aleandra Do Nascimento. Iz vana je Ana Pula Rodrigues s dva gola dala naslutiti što se od nje može očekivati u drugom dijelu.

Kod Podravke Vegete u 1. poluvremenu razigrane su bile Damnjanović (7/2) i Horvat (4). Međutim, sve što je Podravka pogriješila u napadu, Hypo je kažnjavao brzo i strogo. Brzonoge Brazilke držale su prednost i na odmor se otišlo s 15:17 za Austrijanke.

U drugom dijelu Podravka Vegeta napravila je preokret. Najprije su prvi puta djevojke izjednačile na 17:17 u 33. minuti, da bi u 35. prvi puta i povele s 19:18, u 36. imale dva razlike 20:18, a u 40. minuti pet – 25:20. Do 29. minute vodstvo Koprivničanki popelo se na 29:21, a onda je Hypo počeo koristiti greške i malu, zbog mnogih izmjena, nepovezanost u igri domaćina, pa je s 31:23 u 48. minuti u 54. imao već 31:30, a u tri minute prije kraja izjednačio je na 32:32. U tom razdoblju dobro je branila Petra Blažek, Do Nascimento je dala još tri gola, a Rodrigues je postigla čak sedam golova, uglavnom udarcima iz vana. Kod Podravke Vegete Čović je dala četiri gola sa crte, raspucala se i Nikica Pušić-Koroljević (vječna plavuša osvanula je sa crnom kosom), na dva iz prvog dodala je još tri gola, Damnjanović je nastavila egzekuciju: tri iz igre dva iz sedmerca, ukupno 12/4, a cijelo vrijeme trudila se Tatari za druge, a uspjela je pripisati i dva gola za sebe.

Anita Gaće postigla je jedan gol // Foto Ivan Brkić, www.koprivnica. netNa kraju, kod stanja 33:33 pucao se sedmerac, koji je pripao nu zadatak Ani Pauli Rodrigues. Kako je sirena označila kraj, udarac iza znaka sirene morao se ponoviti, a taj ponovljeni udarac obranila je Marta Žderić i tako Hypu zaustavila dva sedmerca. Ovako na oko, čini se da rad s trenerom Vujovićem daje neke naznake poboljšanja kod Žderić. Dobar potez je angažiranje trenera golmana, jer šteta bi bilo da mladi talenti brane ”napamet”. Sve ima svoj red i zakone, a ako se tome pridoda bogato golmansko iskustvo, onda je to pogodak ”u sridu”.

A u četvrtak, sutra (danas) 23. veljače, s početkom u 11 sati, igra se druga prijateljska utakmica. Suparnici su isti, samo neka suđenje bude malo koncentriranije.

Nikica Pušić-Koroljević (28) osvanula je s tamnom kosom // Foto Ivan Brkić, www.koprivnica.netPRIJATELJSKA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – HYPO NÖ 33:33 (15:17)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Marko Presek i Dalibor Blesić (Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (3+2), Jelčić (6+0)), Kapitanović (-); Čović 4, Kožnjak 1, Pongrac 1, Šenvald, Petković, Gaće 1, Damnjanović 12(4), Milanović Litre 2, Dragišić, Havić, Tatari 2, Horvat 5, Pušić-Koroljević 5(1). TRENER: Neven Hrupec.

HYPO NÖ: Arenhart (4-0), Blažek (8+0); Do Nascimento 9(2), Rocha 3, Piedade 2, Rodrigues 9, N. Stumvoll, Pinhiero 2, S. Stumvoll, Da Silva 1, Soos 4, Cararo 1, Kaiser, Mauler, Temes 2, L. Nemeth. TRENER: Andras Nemeth.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Hypo Nö 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Čović 2+2, Damnjanović 2), Hypo Nö 6 minuta (N. Stumvoll, Pinhiero, Kaiser).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta).