Goran MrđenPRENOSIMO TEKST S WWW.HRS.HR

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza ovog je petka, 27. veljače, u 13 sati u prostorijama Hrvatskog rukometnog održana 17. sjednica Upravnog odbora HRS-a na kojoj su izabrani novi izbornici hrvatske muške, Željko Babić, i ženske seniorske reprezentacije, trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Novi izbornik ženske rukometne reprezentacije jest, dakle, aktualni trener RK Podravke Vegete Goran Mrđen, koji je bio izbornik ženske juniorske reprezentacije, a radio je i kao treneru RK Zelini. Stručni stožer ženske reprezentacije bit će sastavljen na prijedlogu novog izbornika.

Izbornik Mrđen će sa ženskom rukometnom reprezentacijom pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Danskoj koje će se održati od 5. do 20. prosinca, a sredinom lipnja će snage odmjeriti s reprezentacijom Švedske.

PRIHVAĆENE OSTAVKE BIVŠIH IZBORNIKA

Na sjednici je usvojen zapisnik s prethodne sjednice, raspravljalo se o izvješćima izbornika ženske kadetske reprezentacije Branka Šebeka, ženske juniorske reprezentacije Nevena Hrupeca te o izvješću i ostavci izbornika ženske seniorske reprezentacije Vladimira Canjuge. Koordinator za ženski rukomet Ozren Matijašević podnio je svoje izvješće, a razgovaralo se i o ostavci Slavka Goluže na mjestu izbornika muške seniorske reprezentacije. Ostavke izbornika muške i ženske seniorske reprezentacije su prihvaćene. Sjednica Upravnog odbora završena je u 16 sati te su svi prijedlozi jednoglasno prihvaćeni.

Novim izbornikom muške seniorske reprezentacije, a uslijed i ranijih razgovora s novim koordinatorom hrvatskih muških selekcija Ivanom Balićem, koji će svoju funkciju preuzeti 1. srpnja, izabran je hrvatski trener i bivši pomoćnik hrvatske muške rukometne reprezentacijeŽeljko Babić, a u njegovu će se novom stručnom stožeru naći kao pomoćni trener bivši reprezentativac Petar Metličić.

Babić je aktualni trener bjeloruskog Meškov Bresta, aktualnog prvaka Bjelorusije te sudionika i viceprvaka SEHA GSS lige, a u svojoj je karijeri vodio i RK Split te je uz dužnost pomoćnika Slavka Goluže na klupi hrvatske muške rukometne reprezentacije i bio pomoćnik istom treneru na klupi hrvatskog prvaka RK Zagreba.

Pred novim muškim izbornikom je sada nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj u sklopu kojih će hrvatska muška rukometna reprezentacija snage odmjeriti s Norveškom 29. travnja u gostima te će odigrati uzvratni susret 3. svibnja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija će odigrat će i utakmice protiv Nizozemske i Turske.

Imenovan je i novi koordinator za muški rukomet koji je, kao što se već zna, Ivano Balić te će tu funkciju preuzeti od Zorana Gobca,a koji će tako nastaviti biti potpredsjednik Saveza i nastavit će pratiti muški rukomet te usuglašavati komunikaciju prema Upravnom odboru. Za sve druge stožere po drugim selekcijama čekat će se prijedlog novog koordinatora i izbornika cijelog stručnog tima.

Sjednica UO HRS-a // Foto www.hrs.hr

S. ŠOLA: SA ŠVEDSKOM U KOPRIVNICI ILI OSIJEKU

Netom nakon sjednice UO-a predsjednik HRS-a Sandi Šola kazao je:

– Na upravo održanoj sjednici Upravnog odbora prihvatili smo ostavke izbornika Vladimira Canjuge i Slavka Goluže te njihove razloge i izvješća. Želimo im se ovim putem zahvaliti na dosadašnjem radu. Ostavka Vladimira Canjuge nije nova stvar, a ona recentnija je ostavka Slavka Goluže s mjesta izbornika muške seniorske reprezentacije kojem smo zahvalili na dosadašnjem radu. Želimo istaknuti da je Goluža napravio izuzetne uspjehe, tri medalje i bio je četvrti, peti i šesti na europskim i svjetskim prvenstvima. Potvrđujemo i želju da ostane kod nas i sudjeluje na radu u selekcijama hrvatskog rukometa.

– Također, imenovali smo nove stožere za mušku i žensku seniorsku reprezentaciju. Novi izbornik ženske reprezentacije je Goran Mrđen koji će predložiti imena svojih suradnika. Novi koordinator muškog rukometa je Ivano Balić, dok je izbornik muške reprezentacije Željko Babić. Babićev pomoćnik bit će Petar Metličić. Za sve druge stručne stožere u drugim selekcijama čekat ćemo prijedlog novog koordinatora. Određena su domaćinstva za kvalifikacije, muška rukometna reprezentacije protiv Norveške igrat će se u Varaždinu, a ženska reprezentacija utakmicu protiv Švedske igrat će se u Koprivnici ili Osijeku te će se o tome znati uskoro – zaključio je Šola.