Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta izblamirala se u Zagrebu. U 2. kolu Regionalne lige domaća Lokomotiva pobijedila je 28:22 (17:9). Izdanje Podravke Vegete iz prvog poluvremena, s povremenim svijetlim trenucima u 2. dijelu, za zaborav je, ali zaboraviti treba tek nakon što se izruče opravdane kritike. Podravka Vegeta u petak igra s Budućnosti, a Lokomotiva odlazi u Budimpeštu na kvalifikacije za ulazak u Ligu prvakinja. Ne znamo koliko će joj koristiti ova trening utakmica s Koprivničankama.

Početak se odvijao u izjednačenoj borbi, dobro je branila Milenković, a onda se na Podravkinoj strani sve raspalo. Svaki udarac Bašić u prvom dijelu završavao je u mreži (6). Horvat je dodala tri gola, sva tri postignuta na isti način: visoko gore, a nitko na nju nije izlazio. Kožnjak se priključila s dva gola, a ostatak su zabila krila. Igra bez obrane. U napadu Koprivničanke su igrale ili bez šuta, ili su laganim udarcima donijele sigurnost golmanici Razum, koja je u 1. poluvremenu obranila 10 lopti. Tehničkih grešaka – nebrojeno. Jako loše! Na odmor se otišlo s Lokomotivinih plus 8, odnosno rezultatom 17:9.
U drugom poluvremenu u 32. minuti bilo je plus 10 za Zagrepčanke, 19:9. Ono što je nastojala Podravka u drugom dijelu bilo je samo očajničko smanjivanje rezultata. Obrana ni u drugom dijelu nije postojala, a što se napada tiče veliko pitanje svim pucačicama, osim Vidak (4 gola) u drugom poluvremenu: kakvo je to skrivanje od šuta? A i ono što se pucalo bio je nastavak iz prvog dijela: proslavila se Marina Razum s 19 obrana (uz stalnu potporu trenera golmanica Zdenka Zorka). Uz nju, odnosno i ispred nje, a to smo i ranije znali, Sonja Bašić, nepogrešiva: 11 od 11. Već smo napisali ranije: kad Sonja igra i Lokomotiva igra. Golovima bivšem klubu zasladile su si subotu večer i Gaće s tri, Kožnjak s dva i Horvat s pet golova.
Milenković je obranila 12 udaraca, ali ju je trener Mrđen ostavio na golu cijelu utakmicu na izravnoj vatrenoj liniji bez obrane.
Ako je to samo uhodavanje, onda bi red bio da cure prohodaju, ako već ne mogu trčati s, ipak, neka se ne uvrijede Zagrepčani, prosječnom, ali borbenom Lokomotivom.
Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 2. KOLA REGIONALNE LIGE
LOKOMOTIVA – PODRAVKA VEGETA 28:22 (17:9)
ZAGREB – Dom sportova dvorana 2. Gledatelja: 250. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Zlatko Ladić (Hrvatska).
LOKOMOTIVA: Razum (18+0), Bukovina (-); Smiljanić 1, Grubišić 4, Božović 1, Oštarjaš, Prusina, Gaće 3, Debelić, Kožnjak 2, Rajović 1, Janković, Horvat 5, Bašić 11(4), Milić, Konta. TRENER: Nenad Šoštarić.
PODRAVKA V EGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (-), Milenković (12+0); Čović, Gavranić 3, Pongrac 1, Šenvald, Havić 3, Živković 2, Vukojević, Nemaškalo 1, Milanović Litre 2, Dragišić 2, Vidak 4, Trifunović 4(2), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.
SEDMERCI: Lokomotiva 4(4), Podravka Vegeta 2(2).
ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 mkinute (Smiljanić, Horvat), Podravka Vegeta (Vukojević, Milanović Litre).
IGRAČICA UTAKMICE: Sonja Bašić (Lokomotiva).