Trenerica Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika, trenerica Podravke Lino

Protekli vikend bio je za nas vrlo naporan i sadržajan, ali na sreću sa maksimalnim bodovnim učinkom. U subotu smo na gostovanju u Đurđevcu u 3. kolu 2. HRL sjever svladali domaću ekipu Đurđevca rezultatom 21:23 (13:10). U utakmici punoj rezultatskih obrata i neizvjesnosti domaće igračice pokušale su protiv nas prekinuti negativni niz od dvije izgubljene utakmice na startu lige i upisati prve bodove.

Međutim, mi to nismo dozvolile i grčevitom borbom do samoga kraja uspjele smo u samoj završnici, s više koncentracije i mirnoće, više nego zasluženo osvojiti bodove.

Početak utakmice pripao je domaćim igračicama koje su od starta krenule silovito i napravile razliku od četiri gola. Nakon ekipnog time-outa vratile smo se u rezultatsku ravnotežu, koju, nažalost, ne uspijevamo dugo zadržati. Ponovno smo dozvolile protivnicama da nam pobjegnu na čak 6 razlike. Nakon toga obrana nam postaje čvršća s više kretanja, vratarka koncentriranija, a u napadu smo počeli pogađati gol umjesto domaću vratarku. Iz dobre obrane proradila je kontra i polukontra, tako da nas nije uspjelo slomiti niti isključenje od četiri minute Ivone Mrđen u 32. minuti. Naprotiv domaće igračice u tom razdoblju nisu uspjele postići niti gol, dok s druge strane mi smo postigli čak dva gola i i smanjili razliku na 13:12. Do kraja utakmica se igrala u rezultatskoj izjednačenposti, da bi mi u samoj završnici uspjeli postići dva gola, a ne primiti niti jedan.

Iako nisam do kraja zadovoljna našom igrom, koja je i u ovoj utakmici bila puna oscilacija i osrednjosti, zadovoljna sam borbenošću i igrom u samoj završnici kada nismo dozvolili da ostanemo bez bodova. Po već starom scenariju, koji nas prati iz utakmice u utakmicu, da smo realizirali pola onoga što smo promašili, utakmica bi već bila riješena davno prije kraja. Ali ovako je pobjeda bila slađa.

RK ĐURĐEVAC – PODRAVKA LINO 21 : 23 ( 13 : 10 )

ĐURĐEVAC – Sportska dvorana Strukovne škole. Gledatelja 50. Suci: Katja Pleše (Osijek) i Melita Posavac (Zagreb). Nadzornik HRS-a: Saša Brabec (Virovitica).

RK ĐURĐEVAC: Pavec, Smesnik; Šandrovčan, Kožarić 5, Pavlović 4, Cestar 5, Balatinec 3, Kovač 2, Lenardić, Ferenčić 1, Radman 1, Šimunko. TRENERICA: Sanja Šandrovčan

PODRAVKA LINO: Kosnica,Šafar, Markanović, Borac; Ljubić 1, Karlovčan 4, Šaško, Franjkić, Šenvald 1, Hmelina 1, Horvat, Petika 5, Alvir 1, Maljak 4, Mikulčić, Mrđen 6 (1). TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đurđevac 3(3), Podravka Lino 3(1).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 6 minuta (Cestar, Lenardić, Ferenčić po 2), Podravka Lino10 minuta (Mrđen 2+2, Ljubić, Šenvald, Petika po 2).