Arhiva, Podravka Lino - Đurđevac // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Vikend je ponovno donio dvostruki program za Podravku Lino. U subotu je u Pitomači odigrano 7. kolo 2. HRL sjever i podjela bodova 33:33 (14:20), a u nedjelju je na redu bilo odigravanje susreta 1. HKRL sjever s ekipom Zeline, pobjeda 29:23 (15:8).

PA KRENIMO REDOM, SUBOTA I PITOMAČA
A što reći kada odigraš 50 minuta odlično, a ne pobijediš, osim da smo platili danak neiskustvu. Dominirali smoza vrijeme cijele utakmice, bile smo bolje, ali u odlučujućim trenucima ponestalo nam je svježine i koncentracije pa da razliku dignemo na +4, nakon čega bi utakmica bila završena. Imali smo za to tri stopostotne šanse koje smo promašili.
Unatoč nezadovoljstvu nekim drugim stvarima, sami smo prokockali priliku da osvojimo oba boda. Ponovili smo odličnu igru od prethodnih utakmica . Čvrsta obrana, koja je zaustavila u prvih 30 minuta njihovu najbolju igračicu koja je zabila samo 2 gola iz igre u tom poluvremenu , a u napadu brzom i lepršavom igrom postizali smo golove s lakoćom. U drugom poluvremenu domaće su igračice podigle oštrinu i agresivnost u obrani, što nas je dosta poremetilo i nismo se baš najbolje snašli u tim trenucima. Zaredale su se pogreške, a utakmica je vraćena u neizvjesnost. Nakon time-auta i dogovora ponovno uspostavljamo igru i dižemo rezultat, ali niti domače igračice ne posustaju. Mi dižemo razliku, Pitomača stiže i tako do kraja utakmice. Rezultat završetka , neriješeno.
Moram ponoviti da nam velike probleme stvara izostanak čak pet igračica iz prvih šesnaest koje su jako važne karike u našoj igri (Papac, Karlovčan, Ljubić, Hmelina, Benotić). Bez njih nismo u mogućnosti održati ritam i svježinu u utakmicama kada je protivnik fizički jači i teži i kada se 60 minuta moraš ”hrvati” i u obrani i u napadu s takvim igračicama.
Ali nema plakanja, ”cirkus” ide dalje. Po mome (naravno subjektivnom mišljenju , još jedna naša sjajna utakmica kojom smo potvrdili kontinuitet dobre igre, još jedna potvrda da ozbiljan i vrijedan rad neminovno mora davati rezultate. Da mi je netko prije utakmice ponudio ovaj rezultat… no, svi već znamo kako ide nastavak priče. Veliko zadovoljstvo postoji, ali ipak i žal za oba boda. Što ćemo, kada nikada nismo zadovoljni s malim stvarima. Ali ima vremena, vrijeme radi za nas i budućnost je pred nama. Samo treba strpljivo čekati i nastaviti raditi.
Na kraju pohvale. Konstantno dobrim igrama opet su se istakle Antonija Oremović, Ivona Mrđen, Ena Zagorščak, pridružile su im se Magdalena Horvat i u prvih 30 minuta odlična Iva Pejak sa šutom 4/4 (potvrdila moju konstataciju da može, samo treba i pokušati). Sve ostale igračice korektno odigrale svoje role. U domaćem sastavu Kožarić , Štefanec , Kaša i Brlas bile su najuvjerljivije.

UTAKMICA 7. KOLA 2. HRL SJEVER
ŽRK PITOMAČA – PODRAVKA LINO 33:33 (14:20)
PITOMAČA – Sportska dvorana osnovne škole. Gledatelja: 70. Sutkinje: Lea Kovač i Anamarija Ogrizek (obje Osijek). Nadzornik HRS-a: Zdravko Golub (Čakovec).
PITOMAČA: Kovačić, T. Kožarić, Kodžaga; Kaša 5, Habijanić 1, Kožarić 13(5), Štefanec 6, Brlas 4, D. Petković, T. Petković 2, Aurer, Bartolić, Tomljanović 2, Maras. TRENER: Marko Bijuk.
PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Kosnica, Šafar; Pejak 4, Franjkić, L. Šenvald, Polančec, Zagorščak 4, Horvat 4, Alvir 1, M. Oremović 3, Pavlović 3, A. Oremović 7, Široki 2, Mrđen 5. TRENERICA: Snježana Petika.
SEDMERCI: Pitomača 5(5), Podravka Lino 0.
ISKLJUČENJA: Pitomača 12 minuta (Tomljanović 2×2,Kaša, Habijanić, Kožarić, T. Petković 2), Podravka Lino 8 minuta (Zagorščak, Horvat, M. Oremović, Pavlović).

NEDJELJA I EKIPA ZELINE
Iako vidno umorne od subotnje utakmice, djevojke su smogle snage odigrati susret sa ekipom Zeline u sklopu 1. HKRL sjever, kadetkinje, sjever. Prvo poluvrijeme u našem već poznatom stilu, dobra i čvrsta obrana, brza kontra i polukontra, napad s puno kombinatorike, lijepih poteza i asistencija, rezultat poluvremena 15:8.
Nastavak je donio promjenu postave, koja nije odigrala ono što je dogovoreno. U obrani dekoncentrirano i sa sporom bočnom pokretljivošću, a u napadu pucanje bez gledanja vratara, slabo i neprecizno. Uglavnom, sve suprotno dogovorenom. Međutim, utakmica je odigrana, protivnik pobijeđen, bodovi upisani, igračice sve na broju bez povreda. U ponedjeljak dan odmora, pa pripremanje za idući vikend kada nas opet očekuju utakmice i u subotu i u nedjelju.

UTAKMICA 1. HKRL SJEVER
RK PODRAVKA – RK ZELINA 29:23 (15:8)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Fran Galović. Gledatelja: 50. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica). Nadzornik HRS-a: Vladimir Jurenec (Koprivnica ).
PODRAVKA: Markanović, Krmpotić, Kosnica, Šafar; Pejak 3, Franjkić, L. Šenvald, Polančec, Zagorščak 2, Horvat 2, Alvir 2, Pavlović 2, A. Oremović 5, Široki 3, Mrđen 10, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.
RK ZELINA: D. Žigrović; Jurić, Antolković 5, Horvat, Mrazović, A. Čosić 10, Grošinić, M. Žigrović 5, Puhelek 1, J. Čosić 2, Vujić.TRENER: Nikola Nikolac.
SEDMERCI: Podravka 0, Zelina 4(4).
ISKLJUČENJA: Podravka 6 minuta (Šenvald, Pavlović, Mrđen), Zelina 2 minute (Horvat).