Podravka Lino: počeli treninziPripreme za novu sezonu u ponedjeljak su započele i igračice Podravke Lino pod vodstvom novog trenera, dosadašnje trenera Podravke 3, Branka Krajačića. Prvoj prozivci i treningu odazvalo se 20 igračica. To i nije konačan broj jer se dio igračica još uvijek nalazi na odmoru, dok su Gvojić, Božić i Šenvald priključene radu prve ekipe i sa njima odrađuju ovaj dio priprema.

– Cijeli tijek priprema (sedam tjedana) odradit ćemo u Koprivnici. Za kondicijski dio priprema koristit ćemo ove lokacije: trim stazu u Crnoj Gori, bazene Cerine i Gradski stadion, dok je tehničko-taktički dio vezan za gimnazijsku dvoranu Frana Galovića – kaže Branko Krajačić.

Ne treba zaboraviti da su rukometašice Podravke Lino, koju je vodio Mato Matijević, osvojile prvenstvo Druge hrvatske rukometne lige sjever i stekle pravo ulaska u 1. ligu, ali to pravo prepuštaju uvijek drugoplasiranima. Isto tako Podravka 3, koju je trenirao Branko Krajačić osvojila je prvenstvo 3. HRL sjever i također stekla pravo prelaska u viši rang, u 2. ligu, ali ostaje u istom rangu, jer cilj igranja podmlatka nije da rezulati natjecanja budu ispred rezultata izrastanja igračica, kako bi u perspektivi mogle igrati u Podravki Vegeti ili nekoj drugoj ekipi.

– Tijekom pripremnog razdoblja planiramo odigravanje prijateljskih utakmica, a zbog troškova, uglavnom s klubovima iz bliže okolice: Pitomače (to je već uglavljeno za 14. rujna), Đurđevca, Bjelovara i Križevaca – kaže ”Kraja”.

Linice su u novu sezonu krenule u bitno izmijenjenom sastavu. Poznato je da su klub napustile: Jukić, Peti i Vukojević (pristupile prvoligašu Zelini), Kapitanović, Vidak, Dragišić i Čović u sustavu su rada 1. ekipe, sestre Beljo nisu riješile status, a Mikolčić se iz kadetske reprezentacije vratila s ozljedom koljena, koje je u međuvremenu i operirala, tako da okosnicu ekipe čine igračice rođene 96. ggodine, uz nekoliko igračica 94-og godišta.

– Ovo nam daje naslutiti da nas čeka jedna vrlo zanimljiva i neizvjesna sezona, u kojoj kao najmlađa ekipa lige, moramo pružiti maksimum zalaganja da zadržimo status ligaša – kaže Krajačić.

Početak lige zakazan je za 24/25. rujna, a u 1. kolu Podravka Lino gostuje kod ekipe Osijeka.