Ilustracija

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika
Nakon što smo prošlog vikenda odgodili utakmicu 17. kola 2. HRL sjever s Brodom zbog kvalifikacijskog turnira kadetkinja koji se igrao u Koprivnici, ovo kolo smo gostovali u Varaždinu odigravši s Kokom 2 utakmicu u sklopu 18. kola 2. HRL sjever. Slavili smo rezultatom 31:36, poluvrijeme 11:20, upisavši dva nova boda.

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već u prvih petnaestak minuta utakmice. Nakon dosta nervoznog početka i nekoliko brzopleto bačenih lopti, stvari su počele sjedati na svoje mjesto, a razlika se penjala iz minute u minutu, da bi na poluvremenu semafor pokazivao 11:20.

U nastavku utakmice razlika je u jednom trenutku bila i dvocifrena, nakon čega sam promjenama željela osvježiti ekipu i podići tempo s odmornim igračicama. Međutim, postigla sam suprotni efekt. U obrani smo neaktivnošću nekih igračica dobivali lake golove, a u napadu tehničkim greškama, promašenim zicerima i pucanjem preko gola dali priliku domaćim igračicama da se vrate u utakmicu.

Nakon zaista strpljivog čekanja da igračice koje su ušle počnu igrati, bila sam na kraju ipak prisiljena vratiti neke igračice u igru, da ne dovedem pobjedu u pitanje.
Još jednu utakmicu napadački smo odigrali jako dobro,obrana u prvom poluvremenu dosta dobra s odličnom Šafar na golu, međutim, nakon promjena u drugom poluvremenu neke igračice nikako da shvate da se rukomet igra i u obrani.

Najefikasnije Mrđen i T. Petika uz to što su zabijale,odlično su i asistirale, Karlovčan i Horvat konstantno se odlično nadopunjavaju, L. Šenvald na crti stalna opasnost, Papac na ovoj utakmici samozatajna, ali kada je krenula, skoro sve bi i realizirala.
Ostatak ekipe mora shvatiti da svaka od njih ima aktivnu ulogu u ekipi i kada uđe u igru nema opuštanja. Od njih se očekuje da nastave dalje bez obzira u kojem sastavu igrali i da rezultat i igru podignu, a ne da ga dovode u pitanje. One to mogu, one to znaju, samo je često pitanje da li to žele. Nažalost, nismo mogli računati na nedovoljno oporavljenu Alvir, Ljubić smo izgubili do kraja godine, ali dobra vijest je da se vratila Pavlović koja mora jako puno toga radom nadoknaditi da bi konkurirala za minutažu.

UTAKMICA 18. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

KOKA 2 – PODRAVKA LINO 31 : 36 (11:20)

VARAŽDIN – GSD Arena, mala dvorana. Suci: Silvio Mucko (Varaždin) i Luka Šipoš (T.Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Anto Josić (Zagreb).

KOKA 2: Brezovec, Antolić ; Pavlović 2, Balajić 6, Varšić 2, Kovačić 1, Buden 2, Vujević 3, Vrček 8 (2), Brezovec, Jambriško, Jazbec 3, Hergotić 1, Halili 1, Kumrić 2. TRENER: Siniša Kliček.

RK PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Karlovčan 5, Popović, Franjkić, L. Šenvald 1, Hmelina 3(3), Horvat 7, Petika 8(1), Alvir, Papac 3, Pavlović, Jandrašić, Mikulčić, Mrđen 9. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Koka 2 6(4), Podravka Lino 5(4).

ISKLJUČENJA: Koka II 8 minuta (Balajić 2×2, Kovačić, Hergotić po 2), Podravka Lino 6 minuta (Franjkić, Šenvald, Jandrašić).