Lino-web-2015-2016TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Podravka Lino je na domaćem terenu prvo kolo 2. HRL za žene sjever s Vukovarom obilježila uvjerljivom pobjedom 25:18 (15:8) i tako na najljepši način otvorila novu natjecateljsku sezonu. Igralo se s rukometašicama Vukovara, novim članicama 2. lige, koje su pružale otpor samo u početnih petnaestak minuta utakmice. Boljom i efikasnijom igrom u napadu i odličnim obranama naše golmanice Šafar stvorili smo prednost od pet golova razlike i tako, s više nego povoljnim rezultatom za ovu mladu ekipu, otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme nismo baš najbolje otvorili, gubili smo lopte nepreciznim dodavanjima i šutiranjem bez gledanja protivničke vratarke, u obrani smo dozvolili protivnicama da nam pucaju bez kontakta, međutim nakon što smo se malo sabrali stvari su počele sjedati na svoje mjesto i razlika se dizala iz minute u minutu da bi na kraju iznosila sedam golova.

Prvi bodovi su osvojeni, zbog toga sam apsolutno zadovoljna, jer s obzirom na prosječnu dob ekipe, nemamo baš previše iskustva za nadmetanje s ostalim ekipama. Međutim, to ćemo pokušati nadoknaditi dobrom fizičkom pripremom kako bi održali kvalitetnu razinu igre, a nastojat ćemo osposobiti ostatak ekipe kako bi se što prije igračice uklopile u igrački limitiran kolektiv i kako bi mogle uspješno zamijeniti igračice koje se umore.

Što se same igre na ovoj utakmici tiče ne mogu biti baš zadovoljna. Pokazali smo previše propusta u obrani i dekoncentracije u napadu. Ali to je problem koji će potrajati s obzirom na to da je nemoguće na treningu kvalitetno raditi na uvježbavanju obrane i napada ako nema igračica koje mogu bar donekle kvalitetno parirati.

Apsolutne pohvale na ovoj utakmici zaslužuje vratarka Iva Šafar koja je bila u nekim dijelovima utakmice neprelazna prepreka za protivnice, Tena Petika za čvrstu igru u obrani i za vrlo dobru suradnju s Magdalenom Horvat koja je, osim dobre igre u pozicijskom dijelu, i kontrama držala rezultatsku prednost i uz vratarku Šafar ponijela epitet najbolje. Sve ostalo je bilo premalo za neko zadovoljstvo. Posebno sam nezadovoljna igrom u obrani ponekih igračica koje iz utakmicu u utakmicu ponavljaju iste greške i nikako da shvate da nema više Mrđen, Papac i Karlovčan da igraju umjesto njih, već da su sada one te koje moraju igrati i u obrani istom voljom i žestinom kojom igraju u napadu. Premalo su bile iskorištene Franjkić, koja je prvu loptu za pozicijski šut dobila u 54. minuti i pivotmenka L. Šenvald, koja je ipak za neke situacije u napadu i sama kriva.

No, s obzirom da pred nas nikada nije stavljen nikakav imperativ u rezultatskom smislu, kao i prethodne dvije godine cilj nam je da kroz igranje ove lige pokušamo stvoriti što više igračica kako za prvu ekipu Podravke tako i za nacionalne selekcije, kako bi dali svoj obol u zajedničkom trudu podizanja kvalitete ženskog rukometa i u konačnici kvalitete svih ženskih selekcija.

UTAKMICA 1. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

PODRAVKA LINO – VUKOVAR 25:18 (13:8)

 

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Sutkinje: Lea Kovač i Anamarija Ogrizek (obje iz Osijeka). Nadzornik HRS-a: Dejan Plentaj (Bjelovar).

 

PODRAVKA LINO: Šafar, Borac; Popović, Franjkić 2, L. Brkić, L. Šenvald, Petričević, Franušić 5, Hmelina 3, Horvat 7, T. Petika 5, Alvir 3, Pavlović, Mikulčić, Sikavica, Šestak. TRENERICA: Snježana Petika.

 

VUKOVAR: M. Brkić, Vaštag; Nadovski, Damjanović 7(5), Bojčić 5, Šterc 1, Granat 2, Maksimović 1(1), Ostojić, Dragojević, Trbojević, Tica. TRENER: Denis Kasun.

 

SEDMERCI: Podravka Lino 1(0), Vukovar 8(6).

 

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 2 minute (Franušić), Vukovar 4 minute (Šterc, Trbojević).