Podravka Lino na utakmici s Pan Đakovom, ilustracija // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine

TRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačić

Po već poznatom scenariju, zanimljivu i neizvjesnu utakmicu 3. kola 2. HRL sjever odigrale su u Pitomači ekipe domaćina Pitomače i Podravke Lino (32:29). Dva različita motiva, ali isti cilj. Pitomača, zbog neplanirano izgubljenih bodova u Đakovu, pokušala je uhvatiti priključak za vodećima, dok su Linice imale želju nastaviti niz pobjeda, pa je utakmica krenula vrlo nervozno i s puno pogrešaka na obje strane.

Brže su se poslpžile domaće igračice ali, su i Linice uhvatile ritam i nakon isključenja Mioč, otišle na 2 gola razlike, što su uspjele zadržati do kraja prvog dijela (15:17). Drugi dio Podravka Lino počinje s igračem manje, jer je isključena Dora Kalaus, što je iskusna ekipa Pitomače znala kapitalizirati, pa je napravila seriju od 4-0 i preuzela vodstvo (19:17).

Domaće igračice rutinirano su održavale rezultatsku prednost, dok su Linice, u želji da nešto promijene radile pogrešku za pogreškom. Istina, u 54. minuti uspjele su se približiti na samo gol razlike (28:27), ali promašile su čisti zicer, pa još i sedmerac, što im je srušilo sve nade i Pitomača je na kraju zasluženo slavila rezultatom 32:29.

Podravka Lino na utakmici s Pan Đakovom, ilustracija // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine– Moram priznati da smo izgubili od jedne iskusne i kvalitetne ekipe, koja je danas bila bolja od nas i više željela pobjedu. Iskazali smo previše nervoze u igri, a uz slabu realizaciju i vrlo lošu obranu,  nismo mogli ostvariti povoljniji rezultat. Mlada smo ekipa i oscilacije u igri sastavni su dio odrastanja, tako da nemam nešto posebno zamjeriti svojim igračicama. Ostaje nam da iz svakog poraza izvučemo pouku, a koliko smo naučili iz ovog, vidjet ćemo već idući vikend, kada imamo neugodno gostovanje u Slavonskom Brodu i utkmicu s Brod Gymnasiumom – rekao je trener Branko Krajačić.

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. KOLA 2. HRL-e SJEVER

PITOMAČA PODRAVKA LINO 32:29 (15:17)

PITOMAČA Dvorana osnovne škole. Gledatelja 70. Suci: Silvio Mucko i Luka Šipoš (obaVaraždin). Nadzornik: Mišo Dobranić (Čakovec).

PITOMAČA: Kovačić, T. Kožarić, Šimić, Kaša, A. Habijanić, H. E.Habijanić 2, I. Kožarić 4(1), Rep 2, Brlas, D. Petković, T. Petković 1, Janeš 1, Đud 4, Bartolić, Mioč 10(4), Šandor 8(3). TRENER: Marko Bijuk.

PODRAVKA LINO: Krmpotić, Slivar, N. Tvorić 4, Mikolčić 3(2), Pejak, Bogdanović 2, Božić 2, Polančec, Zagorščak 1, L. Kalaus 3, D. Kalaus 7, Dušak 5(3), M. Oremović, A. Oremović 2. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Pitomača 13(8), Podravka Lino 7(5).

ISKLJUČENJA: Pitomača 10 minuta (Kovačić, Habijanić, Mioč, Rep i Šandor po 2), Podravka Lino 8 minuta (D. Kalaus, Zagorščak, Mikolčić i Dušak po 2).