Na groblju u VukovaruTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Utakmicom 10. kola odigranom u subotu u Vukovaru, nastavljeno je natjecanje u 2. HRL sjever. Gostovanje u Vukovaru, osim za odigravanje utakmice, iskoristili smo i za posjet Memorijalnom groblju kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Na samom ulazu u Vukovar dočekali su nas roditelji naše igračice Ane Nikšić koji su nam bili domaćini tijekom cijelog obilaska i boravka u Vukovaru. Posjet smo započeli na Memorijalnom groblju gdje nas je dočekao vodič koji nas je u kratkim crtama upoznao s povijesti i značenjem tog groblja. Obilazak smo nastavili šetnjom do spomen križa žrtvama rata koji se nalazi pokraj Dunava. Prošetali smo centrom Vukovara nakon čega nas je obitelj Nikšić počastila u obližnjem kafiću.

Kod spomen križa u VukovaruU ugodnom druženju vrijeme do početka utakmice proteklo je vrlo brzo. Bez obzira što je Vukovar vidno obnovljen i daleko je od onih potresnih slika koje smo gledali tijekom stradanja, još uvijek su vidljivi ožiljci, možda ne toliko na građevinama, koliko u onom osjećaju vedrine i sjaju toga grada koji sam uvijek osjećala posjećujući predratni Vukovar. Mnoge proslave 1. maja u prošlosti provedene su na vukovarskoj Adici.

UTAKMICA BEZ REZULTATSKIH DILEMA

No, razlog dolaska u Vukovar bio je odigravanje utakmice. Unatoč činjenici što smo na put krenuli vidno oslabljeni izostankom čak pet igračica, od kojih su četiri igračice prve postave, uspjeli smo dobiti utakmicu protiv iskusnije i dobre ekipe Vukovara, koja ipak u subotu nije imala šanse protiv nas. Kada na vratima imate odličnu vratarku Ivu Šafar, a u polju vrlo dobru obranu na čelu s Alvir, T. Petikom i L. Šenvald, nema brige za rezultat.

Iako smo utakmicu počeli malo nervozno i bez koncentracije prilikom pucanja, domaća vratarka nam je u tim početnim minutama stvarala probleme, u nastavku stvari su sjedale na svoje mjesto i kako se utakmica primicala kraju, naša prednost je konstantno rasla. U napadu su odlično funkcionirale Tena Petika, Leonarda Šenvald i sva tri lijeva krila Horvat, Sikavica i Petričević, i uz vrlo dobru pratnju Franušić i Pavlović bile su neumoljive puneći mrežu domaće ekipe. Uvijek samozatajna Nina Alvir dirigirala je napadom i u obrani već po običaju obavila veliki dio posla. Od igračica koje su ušle kao zamjena posebno bih pohvalila igru Elene Popović i Ane Sikavice koje su bile dostojne zamjene svojim kolegicama.

Od protivničkih igračica, lijeva vanjska Trbojević i oba lijeva krila su nam nemilice trpale golove i nikako nismo našli rješenje za njihovu igru, a i s obranom na toj strani nisam nikako zadovoljna. Ozljeda mišića Magdalene Horvat pred kraj prvog poluvremena pobrinula se da ne bude sve idealno.

UTAKMICA 10. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

VUKOVAR – PODRAVKA LINO 22:35 (12:19)

VUKOVAR – Sportska dvorana Borovo naselje. Gledatelja: 100. Suci: Katja Pleše (Osijek) i Mario Ružić (Virovitica). Nadzornik HRS-a: Ivica Šiško (Osijek).

VUKOVAR: M. Brkić, Vaštag; Damjanović 3(2), Bojčić 3, Žužić, Šterc 1, M. Granat 2, Maksimović, Ostojić, Trbojević 10, Tica 1(1), Dragojević 2. TRENER: Valent Granat.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Popović 1, L. Brkić 1, L. Šenvald 6, Petričević 1, Franušić 4, Horvat 3, T. Petika 12(2), Alvir, Šestak, Pavlović 4, Mikulčić 1, Sikavica 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Vukovar 5(3), Podravka Lino 3(2).

ISKLJUČENJA: Vukovar 10 minuta ( Damjanović, M. Granat, Maksimović, Ostojić, Trbojević), Podravka Lino 14 minuta (Popović, Petričević, Alvir, Šestak, Pavlović, Franušić 2×2).

ZAHVALA OBITELJI NIKŠIĆ

A na kraju, u ime svih cura i u svoje osobno ime zahvaljujem obitelji Nikšić na lijepom dočeku i gostoprimstvu.