Tea Široki Podravka Lino // Foto Robert ŠoštarićSlavonska turneja Podravke Lino, iako u jednom danu, odrađena je sa 100 posto uspjehom. Prvi dio turneje odrađen je u Dardi, utakmicama 1. kruga 1. HMKRL, u kojem su igračice rođene 96. i mlađe, uvjerljivo svladale svoje vršnjakinje i to: Dardu 32:14 (17:3), Vukovar 27:10 (14:3) i Đurđevac 26:4 (16:1).

Slijedilo je brzo spremanje (za tuširanje nije bilo vremena) i prelazak u 80 kilometara udaljenu Cernu, u kojoj je trebalo odigrati utakmicu 2. HRL sjever s istoimenim domaćinom.

Dolaskom u dvoranu, bili smo ugodno iznenađeni brojem bučnih gledatelja (250 od 400 mjesta), koji su došli podržati svoje miljenice. Znajući za naš program i zgusnuti raspored utakmica, koje smo odigrali prije dolaska u Cernu, domaće su očekivale pun plijen. No, i Linice iako umorne, imaju svoje ambicije i od početka utakmice daju domaćinu na znanje, da nisu došle pod bijelom zastavom, već po nove bodove.

Utakmicu otvaraju sa 4:0, a stalnim izmjenama drže ritam, koji Cerna ne može pratiti, pa se na odmor odlazi sa prednosti od +5 (15:10) za Podravku Lino. U drugi dio utakmice, domaćin kreće agresivnije i grublje, ali to nije bitno poremetilo odnose na terenu, pa se rezultat uglavnom kreće između 5 i 7 golova prednosti do samog kraja. Kada je utakmica već bila riješena, a i umor je učinio svoje, konačni rezultat je 32:29 i zapravo najmanja prednost u cijelom susretu.

– Kada u jednom danu spojite više od 600 kilometara i 19 sati provedete na putu, odigrate četriri utakmice i sve uvjerljivo dobijete, ne možete biti ne zadovoljni. Ostaje mi samo čestitati igračicama na kvalitetnim partijama koje su pružile, a posebno uz paklenu atmosferu u utakmici 2. lige, u kojoj je osim rukometa bilo dosta grubosti i prava je sreća da nije bilo težih – rekao je Branko Krajačić – Predstoji nam još jedan zahtjevan vikend u kojem na domaćem parketu igramo derbi 2. lige s ekipom Petrijevaca, koji su 3. na tablici. Igra se u subotu 19. studenog u 16 sati, a u nedjelju se u Bjelovaru igra 2.krug 1. HMKRL s ekipom RK Bjelovar i RŠD Bjelovar.

UTAKMICA 8. KOLA 2. HRL SJEVER

MULTINORM CERNA – PODRAVKA LINO 29:32 (10:15)

CERNA – Školska sportska dvorana. Gledatelja 250. Sutkinje: Katja Pleše (Osijek) i Melita Posavec (Virovitica). Nadzornik: Antun Grgić (Bošnjaci).

MULTINORM CERNA: Čop, H. Jurčević 1, Pažur, Sučić 2, Jurković 2, Stojčić 1, Latin 3, Vidović 6(4), Tokić 3, Martinović 2, Tomašević 2, N. Jurčević, Obrovac 7. TRENER: Antun Pavlović.

PODRAVKA LINO: Horvat, Krmpotić; Tvorić 9(2), Slivar 3, Pejak, Bogdanović 2, Božić 5, Gvoić, Zagorščak, Vuk, L. Kalaus 7, D .Kalaus 4, Dušak 1, Maljak, Oremović, Široki 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Multinorm Cerna 4(4), Podravka Lino 3(2).

ISKLJUČENJA: Multinorm Cerna 16 minuta (Tokić 2+2+2, Tomašević 2+2, Vidović, Latin i H. Jurčević po 2), Podravka Lino 8 minuta (L. Kalaus 2+2 i Zagorščak 2+2).