U finalu Kupa regije sjever u BjelovaruS utakmice Podravka Lino - Bjelovar odigrane 1. prosinca u Koprivnici // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr: Bjelovar – Podravka Lino 20:23 (9:11). Mlade Podravkine igračice tako će igrati u nastavku natjecanja u Kupu Hrvatske. Čestitke!

Pregršt zanimljivih detalja donijela je finalna utakmica Kupa regije za žene, u kojoj su se sastale ekipa ŽRK Bjelovar i Podravka Lino. Linice su, da bi ušle u završnicu, morale razigravati s prvoligašem Tvin Trgocentrom, dok je Bjelovar po ključu(?), izravno ušao u finale.

Kako se ekipe nisu mogle dogovoriti o domaćinstvu, domaćinstvo je određeno izvlačenjem, a sreća je ovaj puta bila naklonjena ekipi iz Bjelovara. Pokazalo se da biti domaćin i nije prednost, posebno kad se na suprotnoj strani nalazi odlična i motivirana ekipa Podravke Lino.
Utakmica je počela dosta nervozno na obje strane, s dosta pogrešaka i promašenih prilika. Bjelovar je bolje otvorio utakmicu i u 6. minuti vodio je 2:0. Linice se poslaguju, dižu koncentracij, posebno u napadu, i ubrzo rade seriju od 5:0 te okreću rezultat na 5:2. Odličan Bjelovar ne dozvoljava Linicama da se odlijepe i cijeli prvi dio susreta upravo čini razlika od jednog do dva gola, u korist Podravke Lino. S istim se omjerom odlazi na poluvrijeme, a rezultat je 11:9 u korist Podravke Lino.
Drugi dio utakmice bolje otvaraju Linice i već nakon 8 minuta igre, rezultat je 15:10, a u tom se trenutku pomalo i nazire pobjednik susreta. Istina, uporni Bjelovar se ne predaje i pokušava hvatati priključak, ali prednost je stalno na strani Podravke Lino, koja sigurnom i zrelom igrom, utakmicu privodi kraju. Konačnih 23:20 i pobjeda Podravke Lino, zaslužena je i obje ekipe kao i gledateljstvo, mogu biti zadovoljne prikazanim rukometom.
– Odigrali smo odličnu utakmicu, protiv isto tako odličnog i sportski korektnog protivnika. Vrlo brzo preuzeli smo inicijativu i cijeli tijek susreta držali rezultat pod kontrolom. Ključ današnje pobjede, bila je odlična igra u obrani koju je svojim obranama začinila i naša vratarka Krmpotić, što nam je dalo dodatnu sigurnost u igri. Zanimljivost je, da tijekom cijelog susreta nismo imali isključenu igračicu, što samo po sebi govori o kolektivnom angažmanu i borbenosti cijele ekipe. Čestitke svim igračicama – rekapo je trener Branko Krajačić.
Slijed posljednji krug 1. HKRL-e u Čakovcu, u nedjelju 29. siječnja u 13 sati, u kojem se igra s ekipama Zrinski i Koka.

UTAKMICA ZAVRŠNICE KUPA REGIJE SJEVER ZA ŽENE
BJELOVAR – PODRAVKA LINO 20:23 (9:11)
BJELOVAR – Dvorana srednjih škola Bjelovar. Gledatelja: 100. Suci Igor Đud i Melita Posavec (oboje Virovitica). Nadzornik HRS-a: Saša Brabec (Virovitica).
BJELOVAR: Medved, Seretin, M. Gavrić, Erceg 2(1), Tolić 1, A. M. Gavrić 5, P. Kuzmić, Šćirek, D. Kuzmić 2, P. Maras, Anić 4, Žalac 1, M. Maras, Gašparović 5(1), Lupić. TRENER: Zenon Vidović.
PODRAVKA LINO: Horvat, Krmpotić; Tvorić 9(6), Slivar 2, Pejak, Bogdanović 2, Božić 2, Zagorščak, L. Kalaus 4, D. Kalaus 1, Dušak, M. Oremović, Maljak 3, A. Oremović, Široki. TRENER: Branko Krajačić.
SEDMERCI: Bjelovar 4(2), Podravka Vegeta 7(6).
ISKLJUČENJA: Bjelovar 4 minute (P. Maras i Anić po 2), Podravka Lino 0.