S utakmice Podravka Lino - KTC // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Osvrt Snježane Petike na završenu sezonu

Rukometašice Podravke Lino nastavile su niz uspjeha kako na domaćem, pa tako i na gostujućem terenu. Ovoga puta nova dva boda stigla su iz Ivanca. U 22. kolu, zadnjem u 2. HRL sjever, svladana je ekipa SŽRK Ivanec rezultatom 16:29, poluvrijeme 3:14.

Već sam rezultat poluvremena govori o odnosu snaga na terenu. Solidnom igrom u obrani i sigurnom vratarkom Šafar na golu, vrlo brzo smo nametnuli svoj prepoznatljiv stil igre. Kontrama i brzom tranzicijom iz obrane u napad iz minute u minutu dizali smo rezultat. U toj trci smo i dosta lopti bacili protivnicama u ruke, no na sreću domaće igračice nisu imale snage kazniti naše pogreške.

U drugom poluvremenu dolazi do malog pada u našoj igri uslijed promijenjenog sastava i laganog opuštanja igračica. Priliku da pokažu svoje rukometno znanje su dobile sve igračice, neke su više, a neke manje iskoristile ukazanu prigodu.

I na ovoj utakmici sigurna na golu bila je Šafar, a efikasne u polju T. Petika i Karlovčan. Hmelina je kao organizator igre sve to sigurno vodila. Ponovno vrlo dobra L. Šenvald iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitetu više, kao i Popović. Međutim, malo bolja realizacija pivotmenki rezultirala bi i većom brojkom u zapisniku pored njihovih imena. Alvir i Jandrašić su također dale svoj doprinos pobjedi, postignuvši svaka po tri gola, a Alvir i odličnom igrom u obrani.

MLADA EKIPA – AFIRMACIJA I STJECANJE ISKUSTVA

Ovo je ujedno bilo i posljednje kolo ove sezone, pa na odmor odlazimo kao četvrtoplasirana ekipa, sa zaostatkom od samo dva boda za prvoplasiranim Đakovom, što osobno smatram velikim uspjehom ove vrlo mlade ekipe. Ove utakmice su nam služile za afirmaciju i stjecanje iskustva i mogu reći da su poslužile svrsi. Uz već provjerene snage Mrđen, Papac, Karlovčan, Horvat, Šafar, Hmelina, Alvir, Franjkić i Kosnica, veliki dobitak su dvije godine mlađe igračice, u prvom redu T. Petika koja je iz utakmice u utakmicu u napadačkom segmentu bila odličan realizator i asistent, a u obrani vrlo sigurna, Borac je svaku ukazanu priliku iskoristila i skrenula pažnju na sebe svojom sigurnošću na vratima, kružna napadačica L. Šenvald radi odličan posao, sve više dolazi u šanse, ali realizaciju moramo poboljšati, što se odnosi i na mlađu kružnu napadačicu Popović, koja polako ulazi u ritam i sustav naše ekipe, Jandrašić se svojom prodornošću i brzinom vrlo dobro uklopila i dobili smo još jednu kvalitetnu vanjsku igračicu na koju možemo računati, s obzirom na to da smo na tim pozicijama bili vrlo tanki odlaskom Mrđen i Papac u prvu ekipu.

S utakmice Podravka Lino - KTC // Foto Ivo Čičin-MašanskerIduće sezone i Brkić stječe pravo nastupa u seniorskoj ligi. Još jedna vanjska igračica na raspolaganju me posebno veseli. Očekujemo povratak Ljubić i Mikulčić, veći angažman i redovitije treniranje Lare Pavlović, jer samo tako se može vratiti na razinu one Pavlović prije mononukleoze.

DOBAR TEMELJ ZA BUDUĆNOST

I na kraju moram reći da sam iznimno ponosna na čitavu svoju ekipu. Davale su sve od sebe tokom čitave sezone. Nastupali smo u raznim sastavima, nadoknađivali izostanke velikog broja igračica koje su se često samo izmjenjivale, ali rezultat nije trpio niti jednog trenutka. Uspjesi i rezultati koje smo ostvarili ove sezone dobar su nam temelj za budućnost, a nju nakon svih ovih susreta možemo gledati u još optimističnijem tonu.

Do kraja sezone i zasluženog odmora čeka nas još mjesec i pol rada. U tom ćemo razdoblju u pokušati što bolje pripremiti reprezentativke, kako bi što bolje i spremnije dočekale pripreme reprezentacije i obradovale nas dobrim vijestima s Europskog prvenstva koje se održava u Makedoniji, a ostatak ekipe radit će na ispravljanju i usavršavanju naučenih, kao i na učenju novih tehničkih elementa rukometne igre.

Minuta odmora // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 22. KOLA 2. HRL SJEVER

SŽRK IVANEC – PODRAVKA LINO 16:29 (3:14)

IVANEC – Srednja škola Ivanec. Gledatelja: 100. Suci: Darko Mikolčić i Mario Ružić (oba iz Virovitice). Nadzornik HRS-a: Rudolf Vidović (Zagreb).

IVANEC: Biškup, Grčan; Kranjec 4, Svetec 1, Rudnički 2, M. Marković 2, Šlopar 5(3), Vrček 2, Žunar, Daraboš, V. Marković, Gotal. TRENERICA: Višnja Surjak.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Karlovčan 8, Popović, Franjkić, L. Šenvald 2, Hmelina 4, Horvat, Petika 9(2), Alvir 3, Pavlović, Jandrašić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Ivanec 4(3), Podravka Lino 3(2).

ISKLJUČENJA: Ivanec 6 minuta (Šlopar 2×2, Vrček 2), Podravka Lino 2 minute (Jandrašić).