Snježana Petika trenrica Podravke LinoTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U sklopu 2. rukometne lige sjever za žene u 9. kolu rukometašice TVIN Virovitice svladale su na svom terenu ekipu Podravke Lino rezultatom 33:31, poluvrijeme 18:14.

Premalo vratarskih obrana, po nekoj računici svega četiri-pet lopti su uspjele obraniti obje naše vratarke, za razliku od njihove kolegice s druge strane koja je skupila lijepu brojku obrana (samo šest-sedam udaraca obranila je našim lijevim krilima), a da ne govorimo o zicerima sa šest metara i udarcima s vanjskih pozicija.

Svatko ima pravo na loš dan, ali pod uvjetom da im to ne pređe u naviku, no, nažalost, prečesto nam se događa da nam igračice zabijaju golove s 10 -11 metara i to u velikom broju. Ako tome dodam da nisu uspjele niti obraniti udrace pod faulom igračice koja je uz to skoro ležala na podu, primljenih sedam golova s desnog krila igračice, koja je inače pivotmenka, dovoljno govori koliko smo imali muke da se obranimo.
Teško je igrati obranu ako moraš izlaziti na igračice na 11metara, i ako čak i u situacijama kada napraviš faul ona uspije zabiti gol i tako nekoliko puta.

U napadu loš dan lijevih krila od kojih je donekle jedino zadovoljila Sikavica, jedina sigurna i u obrani i napadu ponovno je bila Tena Petika, kojoj se u drugom poluvremenu pridružila probuđena Franušić, koja je preuzela odgovornost kada se domaći trener odlučio na flaster na Petiki. Zatim je uslijedio i drugi flaster nakon kojega smo s nekoliko tehničkih grešaka i promašenih zicera s pozicije pivota (koji su po mojoj procjeni bili sedmerci), dozvolili smo domaćoj ekipi da ponovno napravi osjetniju razliku koju nismo uspjeli više dostići. Još smo i u finišu utakmice ostali bez Jandrašić, koja je bez obzira što je griješila u napadu ipak bila stalna opasnost za domaću obranu i koja je davala pravovremene lopte igračicama pod flasterom kada bi pobjegle svojim čuvaricama. No, sve to je bilo premalo da bi osvojili bodove u Virovitici od ekipe koja je bila izrazito motivirana da nas pobijedi.

UTAKMICA 9. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

TVIN VIROVITICA – PODRAVKA LINO 33:31 (18:14)

VIROVITICA – Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 200. Suci: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Čakovec). Nadzornik: Damir Barić (Čakovec).

VIROVITICA: Devald, Biuk; Mavrović, Hrvoić 4, Jezerčić 1, Krušelj 5, Deskar, Lukačević 1, Hudoletnjak 14, Oštrić, Majstorović 8, Stjepanović, Miklić. TRENER: Željko Poljak.

PODRAVKA LINO: Borac, Vrabec; Popović 1, Sikavica 2, Brkić, Petričević 2, Franušić 6, Hmelina 1(1), Horvat 2, T. Petika 12(4), Alvir, Kolar 2, Mikulčić 1, Jandrašić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Virovitica 2(1), Podravka Lino 6(5).

ISKLJUČENJA: Virovitica 8 minuta ( Majstorović 2×2, Hrvoić, Deskar), Podravka Lino 10 minuta (Jandrašić 3×2 disc., Franušić, Hmelina).