Trener Podravke Lino Branko KrajačićRukometašice Podravke Lino nastavile su odigravanjem prijateljskih utakmica. ovog vikenda gostovale su u Križevcima, gdje je domaćin Mlinar organizirao turnir, na kojem su sudjelovale ekipe Lokomotive 2, Podravke Lino i domaćina Mlinara. U igri svatko sa svakim, najbolja je bila ekipa Podravke Lino koja je pobijedila i Lokomotivu 2 s 18:17 (9:5) i Mlinar 25:17 (14:8).

Uz malobrojno gledateljstvo, ali i dobru organizaciju, turnir je ponudio i solidnu kvalitetu rukometa. Posebno zanimljiva bila je utakmica između poznatih rivala, Lokomotive 2 i Podravke Lino. Linice su od samog početka krenule bolje i prvi dio susreta riješile u svoju korist (9:5). U drugom se dijelu mlade Lokosice bude i u jednom trenutku okreću rezultat u svoju korist (11:10). To je bio signal, alarm koji je Linice ponovo primorao na veći angažman i ozbiljniji pristup. Rade seriju od 6-0 i odlaze na nedostižnih 5 golova razlike (16:11), a time i osiguravaju pobjedu.

Kako se još uvijek radi o pripremnom razdoblju, treneri su u igri rotirali velik broj igračica i isprobavali razne varijante igre, što je u konačnici i utjecalo na prikazani rukomet i kretanje rezultata.

Podravka Lino prije početka prvenstva odigrat će još tri utakmice: u utorak Podravka Lino – Pitomača, u srijedu 14. rujna u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici Podravka Lino – Ivanić u 20,30 sati, a u subotu 17. rujna u Pitomači u 18 sati igrat će s Pitomačom.

– Ovime i završavamo s odigravanjem prijateljskih utakmica u sklopu priprema za nadolazeću sezonu, koja nam počinje 24. rujna gostovanjem kod prošlosezonskog prvoligaša, odlične ekipe Osijeka, koja je zadržala sav igrački kadar i time istaknula kandidaturu za povratak u 1. HRL-u – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.