LiniceUtakmicu 4. kola 2.HRL Sjever, Podravka Lino odigrala je kao gost u Čakovcu kod ekipe Zrinski i izgubila tijesno i nesretno s 27:26 (14:13). Borbena, neizvjesna i prava prvenstvena utakmica, u kojoj se od prve se minute igralo gol za gol. Tako je i završio prvi dio utakmice sa golom prednosti domaćina.

Ubrzo nakon početka 2. dijela, Podravka Lino je okrenula rezultat u svoju korist i u 50. minuti ima prednost od 3 gola (24:21). Činilo se da je utakmica riješena i da Zrinski nema ideje ni snage kako okrenuti rezultat. Još jednom se pokazalo, da se utakmica igra do posljednjeg zvižduka, što Linicama očito nije bilo jasno, pa su dozvolile da ih protivnice stignu i prestignu i u 58. minuti povedu golom razlike. No, tu drami nije kraj i Podravka Lino ima sedmerac za izjednačenje, koji promašuje. Uspije se obraniti, a u posljednjoj minuti Zrinskom je isključena igračica i Linice su ponovno dobile mogućnost da izvuku makar neriješen rezultat. Zbog nervoze i brzopletosti korištena je i minuta odmora. U zadnjoj minuti nisu iskortistile višak igračic i gube utakmicu s golom razlike.

-Iako smo željeli pobjedu, premalo je bilo raspoloženih igrača u našoj ekipi da bi to i ostvarili. Istina, na kraju nismo imali i sreće ali to je tako, kažu da hrabre prati sreć, a mi to nismo bili kao cjelina. Nažalost, već drugu utakmicu gubimo s golom razlike i ti će nam bodovi sigurno nedostajati u konačnom plasmanu. Ostaje nam da pokušamo riješiti probleme unutar ekipe, posebno neefikasnost ključnih igrača koji imaju i određen broj nastupa u prvoj ekipi, jer je njihov doprinos vrlo slab, a od njih se očekuje da nose igru ove ekipe – rekao je trener Branko Krajačić.

Kako je slijedeći tjedan rezerviran za okupljanje mlađe kadetske reprezentacije u Vrbovcu, u koju je pozvano šest igračica Podravke Lino, Zagorščak, Dora i Larissa Kalaus; Dušak, Maljak i Šenvald), ne zna se u kojem će terminu odigrati utakmicu 5. kola s ekipom Darde.

UTAKMICA 4. KOLA 2. HRL SJEVER

ZRINSKI – PODRAVKA LINO 27:26 (14:13)

ČAKOVEC – Dvorana graditeljske škole. Gledatelja 50. Suci: Silvio Mucko i Luka Šipoš (oba Varaždin). Nadzornik: Zlatko Dozan (Bjelovar).

ZRINSKI: Rob, Ivačić, Kristofić 2(2), P. Posavec 5, Laptoš 4, Makar 1, Vrbančić 1, Sanjković, S. Posavec 3, Zadravec 7, L. Posavec 1, Horvat, Resman 1, Horvat, Delladio, Trstenjak 2(1). TRENER: Željko Golik.

PODRAVKA LINO: Krmpotić (8+1), Horvat (2); Široki, Gložinić, D. Kalaus 8, L. Kalaus 4, Zagorščak 5, Vuk, Šenvald 2, Dušak 4(3), Pejak, Maljak, Oremović, Gvoić 1, Slivar 1, Božić 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Zrinski 4(3), Podravka Lino 5(3).

ISKLJUČENJA: Zrinski 6 minuta (Resman 2+2 i Laptoš 2), Podravka Lino 8 minuta (L. Kalaus 2+2, D. Kalaus 2, Zagorščak 2).