Tena i Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI: Piše Snježana Petika

Ove subote Podravla Lino odigrao je odgođenu utakmicu 17. kola sa ŽRK Brodom i upisao dva nova boda. Utakmica je završila rezultatom 31:17, poluvrijeme 11:9. U 19. kolu Brod je bio slobodan, a Podravka Lino je s 10:0 bez borbe dobio utakmicu s Osijekom 2, koji je odustao od natjecanja, pa su u jednom danu upisana četiri boda.

Bodovi s Brodom, pak, duplo su vredniji s obzirom na to da smo nastupali bez cijele jedne postave: Mrđen, Papac, Alvir, Ljubić, Mikulčić, Šafar, Pavlović. No, usprkos tome, cure koje su igrale, odigrale su borbeno,bez straha i s velikom željom da pobjedom. U prvom redu to se odnosi na dvije najmlađe, Borac na vratima i T. Petika u polju držale su rezultat pod kontrolom tokom cijele utakmice, naravno uz veliko potporu ostatka ekipe.

Početna bekovska postava nam u prvom poluvremenu nije baš odigrala onako kako smo se dogovorili, pa sam bila prisiljena ”žrtvovati” Karlovčan na srednjem, što se pokazalo kao pun pogodak, jer smo dobili bržu i protočniju loptu, a samim tim napad nam je bio ubojitiji. Horvat na krilu odlična, Hmelina je dosta pogodila, a mogla je i još više da je bilo malo više koncentracije prilikom pucanja, L. Šenvald je također nedostajalo malo više koncentracije u završnici, Franjkić je odigrala solidno unatoč tome što je bila prisiljena igrati bolesna, a u završnici utakmice priliku su dobile i Kosnica, Jandrašić i Popović i svaka od njih je utkala svoj doprinos. Čestitke curama na borbenosti i osvojenim bodovima.

UTAKMICA 17. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – ŽRK BROD 31:17 (11:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 100. Suci: Nikola Majcen i Matej Pavlović (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Mišo Dobranić ( Čakovec).

PODRAVKA LINO: Kosnica, Borac; Karlovčan 3, Popović, Franjkić 2, L. Šenvald, Hmelina 6(2), Horvat 5, Petika 12(3), Alvir, Jandrašić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK BROD: Grbešić, Stojaković; Kajtazi 1, Mitrović 1, A. Kvolik 5(3), Golubić 4, A. Daidžić, V. Kvolik , Safundžić 1, Brica 4, Brkić, Stanić 1. TRENER: Darko Celner.

SEDMERCI: Podravka Lino 6(5), Brod 7(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 8 minuta ( Karlovčan, Popović, Hmelina, Horvat), Brod 14 minuta (A. Daidžić 3×2 diskval. u 39′, A. Kvolik, Golubić, Safundžić i Stanić po 2).

CRVENI KARTON: A. Daidžić u 39′, treće isključenje.