Linice na utakmici s Osijekom // Arhiva, ilustracijaTRENERI SURADNICI // Piše trener Branko Krajačić

Uvodno: iza nas je vrlo naporan i težak, ali i vrlo uspješan dan, u kojem smo na gostovanju u Dardi upisali tri pobjede iz tri susreta. Posebno zahtjevna bila je utakmica 2. lige, gdje smo osim zbog umora bili uskraćeni i za pomoć igračica koje su priključene prvoj ekipi. Uz veliko zalaganje cijele ekipe, uspješno smo odigrali susret protiv neugodne i iskusne ekipe Darde i upisali nove bodove.

A sada izvještaj.

Svoj cijelo dnevni boravak u Dardi Podravka Lino završila je vrlo uspješno, upisavši tri pobjede u tri utakmice. Program odigravanja krenuo je utakmicama kadetske lige, u kojoj su bez većih problema, ostvarile dvije uvjerljive pobjede, s domaćinim Dardom (33:8) i Osijekom (24:12).

Poslije kraćeg odmora u autobusu, slijedio je i središnji događaj večeri, utakmica 6. kola 2. HRL sjever. Iskusna  ekipa Darde vidjela je svoju prigodu, računajući na umor Linica, koje su osim već odigranih utakmica, na ovo gostovanje došle bez igračica koje su priključene prvoj ekipi (Tvorić, Božić, S. Šenvald, Kapitanović).

Da je nada domaćina bila opravdana, pokazao je prvi dio utakmice u kojem su se Linice dugo tražile i tek pred sam kraj poluvremena, uspjele poravnati rezultat na 10:10. U drugom dijelu Podravka Lino imala je previše tehničkih pogrešaka i promašaja, ali ih je kvalitetna, agresivna i čvrsta obrana spasila od potonuća već u prvom dijelu.

Drugi dio sasvim drugačija slika. Linice mirnije i preciznije, i već na samom početku rade seriju od 6-0, a uz kvalitetnu obranu iz prvog dijela utakmice Darda nije imala nikakvih izlgleda. Konačnih 27:20, zaslužena pobjeda i rezultat u koji su Linice uložile puno, puno truda. Posebno zanimljiv bio je doprinos mlade Karlovčan (98-mo godište), koja je svojom lepršavošću i pokretljivosti unijela dosta živosti u igri, posebno u napadačkom dijelu gdje je postigla šest pogodaka i to sve u drugom dijelu utakmice.

PRVENSTVENA UTAKMICA 6. KOLA 2. HRL SJEVER

DARDA – PODRAVKA LINO 20:27 (10:10)

DARDA – Sportska dvorana Darda. Gledatelja 100. Suci: Anamarija Ogrizek i Lea Kovač (obje Osijek). Nadzornik: Goran Stojanović (Osijek).

DARDA: Završki, Pavlinić 12(4), Sraka, Vukas 2, Stočko 1, Kukulić, Mijakić, Hodak, Delić, Milić 2, Pope 2(1), Prugović 1. TRENER: Denis Kasun.

PODRAVKA LINO: Krmpotić, Slivar 2, Karlovčan 6, Mikolčić 3(2), Pejak, Franjkić, Bogdanović 2, Polančec, Zagorščak, Hmelina 1, L. Kalaus 6, D. Kalaus 4, M. Oremović 3. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Darda 5(5), Podravka Lino 5(4).

ISKLJUČENJA: Darda 8 minuta (Stočko i Milić 2+2), Podravka Lino 12 minuta (L. Kalaus 2+2+2 i diskvalifikacija, D. Kalaus, Bogdanović i Oremović po 2).