Podravka Lino - Darda, odmor // Foto Koprivnica.netRukometašice Podravke Lino ostvarile su i petu prvenstvenu pobjedu. U subotu popodne u gimnazijskoj dvorani u Koprivnici uvjerljivo su svladale Dardu sa čak 15 pogodaka razlike. U prvih 15-ak minuta igralo se izjednačeno, ali nakon toga mlade koprivničke igračice zahvaljujući dobroj obrani i lakim golovima iz kontri prelaze u vodstvo koje na poluvremenu iznosi šest pogodaka razlike.

Do kraja su linice postigle čak 40 pogodaka, a najefikasnije su bile Iva Papac s 11 te sestre Antonia i Matea Oremović s devet, odnosno osam golova. Kod gošći je Mateja Oroz postigla 10 pogodaka.

 TRENERI SURADNICI // PIŠE SNJEŽANA PETIKA

Bez obzira što su gošće stigle samo sa 10 igračica to ne umanjuje vrijednost naše pobjede koja je ostvarena opet dobrom igrom u obrani i brzom prelaskom u napad. Takvom igrom lomili smo protivnice, i iz minute u minutu strpljivo stvarali razliku. Moram naglasiti da smo i mi desetkovani što bolestima što ozljedama, pa su nam nedostajale četiri igračice kojima se nakon utakmice s Dardom pridružila i Papac koja je prilikom doskoka ozlijedila skočni zglob.
No, to su sve stvari koje se događaju u sportu, a pogotovo u sportu kao što je rukomet koji je kontaktna igra u kojoj ima svega, nerijetko svega onoga čega u sportu i ne bi smjelo biti.
S utakmice Podravka Lino - Darda // Foto Koprivnica.netI na ovoj utakmici konstantno odlične sestre Matea i Antonia Oremović, Papac i Mrđen,već drugu utakmicu zaredom odlično se snašla Široki na desnom krilu, Zagorščak po običaju stup obrane na ovoj utakmici u napadu naprosto nije dobila niti jednu loptu, što je velika razlika u odnosu na prošlu utakmicu, ali i protivnice su igrale takvu obranu u kojoj nije bilo baš prostora za dodavanje na crtu. Na golu sigurna vratarka Krmpotić, koju je nakon lakše ozljede u drugom poluvremenu zamijenila Markanović, također uspješno. Sve ostale cure korektno su odradile svoju minutažu, s napomenom da od Pejak i dalje očekujem više agilnost i drskosti u napadu, jer jedan šut na gol za vrijeme koje je provela u igri za jednoga vanjskog igrača je premalo. Kod gošći se istakle Oroz, Pope i Vukas.
U idućem kolu čeka nas teško gostovanje kod iskusne ekipe Pitomače. Bez obzira u kakvom god sastavu igrali, dat ćemo svoj maksimum i nastojati ostvariti što povoljniji rezultat. Svim ovim prethodnim pobjedama digli smo samopouzdanje i kvalitetu igre, svaka sljedeća utakmica ide nam sve lakše i rasterećenije, cure se pomalo upoznaju i sve smo uigraniji. Jedini mali problem nam stvara sve kraća klupa s obzirom na sve obaveze koje stoje pred nama, odnosno igra na tri kolosijeka.

DRUGA HRL SJEVER, 6. KOLO
PODRAVKA LINO – DARDA 40:25 (18:12)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 30. Suci: Plazanić (Osijek) i Žunec (Slatina).
PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Šafar; Alvir, Benotić, Pavlović 1, Pejak 1, L. Šenvald, Papac 11, Horvat 2, Zagorščak, Franjkić, Mrđen 5, M. Oremović 8(1), A. Oremović 9(1), Široki 3. TRENERICA: Snježana Petika.
DARDA: Mat. Završki; Ćomok, Oroz 10, Sraka, B. Prugović 2, Mar. Završki, M. Prugović, Pope 6(5), Gajdašević 3, Vukas 4. TRENER: Dragutin Hojsak.
SEDMERCI: Podravka Lino 2(2), Darda 8(5).
ISKLJUČENJA: Podravka Lino 10 min. (Pavlović, Pejak, Papac, Mrđen, A. Oremović), Darda 4 min. (Gajdašević, Vukas).

MLAĐE KADETKINJE USPJEŠNE U VIROVITICI

Virovitica je bila domaćin 2. kruga Prve hrvatske rukometne lige mlađe kadetkinje (1. HRLMK), a protivnice su nam bile ekipe Pitomače i domaćin TVIN Trgocentar.
Početak prve utakmice, Podravka – Pitomača 27:14 (11:9), donio je rezultatsku neizvjesnost zahvaljujući neispunjavanju dogovorene igre u obrani, neke igračice uporno su igrale neku svoju igru istrčavanja na njihove vanjske igračice, što su niske i brze igračice Pitomače koristile i zabijale golove prolazima kroz sredinu Pavlović, ili viškom do lijevog krila Ferić, koja je to sigurno završavala. Malih problema stvarala su nam i dva flastera na Mrđen i Petiki, ali i to je bilo uspješno vrlo kratko, no ipak nam je poremetilo ritam. Promjenom nekih igračica na poluvremenu dobila sam igru u obrani koju sam od njih tražila, protivnice naprosto više nisu imale odgovora na našu visoku i čvrstu 6-0 obranu iz koje smo kontrama iz minute u minutu dizali rezultat. U igri bez ozlijeđene Papac, Mrđen je kao pravi kapetan preuzela odgovornost i bila sigurni realizator u čemu su je uspješno pratile T. Petika, Benotić, Alvir i Pavlović, uz, na golu sigurnu, Šafar.

RK PODRAVKA – ŽRK PITOMAČA 27:14 (11:9)

VIROVITICA – Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 50. Suci: Darko Cvišić i Mario Ružić (oba Virovitica ). Nadzornik: Kristijan Kucljak ( Virovitica ).

RK PODRAVKA: Šafar, Kosnica, Borac; Šaško 1, Franjkić, Benotić 3, L. Šenvald, Vrban, Mrđen 11, Horvat 2, T. Petika 4, Alvir 3, Papac, Pavlović 3, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK PITOMAČA: Rajnović; Magić 2, Pavlović 7, Ferić 3, Čurić 2,Rakijašić, Ravlić, Bedeković. TRENER: Ivan Meter.

SEDMERCI: Podravka 3(1), Pitomača 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka 10 minuta ( Šaško, Šenvald, Mrđen, T. Petika, Pavlović ), Pitomača 4 minute (Pavlović, Bedeković).

Nakon nekoliko minuta odmora čekala nas je druga utakmica s domaćom pomlađenom ekipom TVIN Trgocentra. Utakmicu smo odigrali toliko koliko je trebalo da ih pobijedimo. Prvo poluvrijeme obilovalo je promašenim zicerima, stativama, statičnom igrom u obrani, uglavnom svim onim elementima u igri koje su loše. Nakon dogovora na poluvremenu da se ne sramotimo i da povećamo ozbiljnost u idućih 20 minuta, razlika je napravljena i protivnik rutinski pobijeđen. Mrđen opet sigurni realizator uz također podršku T. Petike, Horvat i Alvir, na golu također sigurne Šafar koja je ušla u igru u drugom poluvremenu. 

ŽRK TVIN TRGOCENTAR – RK PODRAVKA 14:21 (10:10)

VIROVITICA – Sportska dvorana Tehničke škole. Gledatelja: 50. Suci: Melita Posavec i Mario Ružić (oba Virovitica ). Nadzornik: Kristijan Kucljak (Virovitica).

ŽRK TVIN TRGOCENTAR: I. Biuk, I. Blažević; Grizelj 3, Novosel 4, Kaselj 4, Šutalo, Potonjac 1, Zoretić, Brođanac, Gotal, M. Blažević, Majstorović 1, M. Biuk 1. TRENERICA: Zdenka Premužić

RK PODRAVKA: Šafar, Kosnica, Borac; Šaško, Franjkić 1, Benotić 1, L. Šenvald, Vrban, Mrđen 7, Horvat 3, T. Petika 4, Alvir 2, Papac, Pavlović 1, Mikulčić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Tvin 5(4), Podravka 0.

ISKLJUČENJA: Tvin 0 minuta, Podravka 6 minuta (T. Petika 2×2, Alvir 2).

 Sve u svemu još jedan uspješan vikend za RK Podravku.