S utakmice: Dora Kalaus pred šestercom // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka Lino u 21. kolu 2. HRL sjever pobijedila je ekipu Vukovara visokim rezultatom 50:29 (23:16). Vukovar se dobro držao, u početku i vodio, ali od rezultata 15:14 za domaće sve ke krenulo ”na mlin” domaćih.

Ena Zagorščak u skoku // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr

U posljednjem nastupu na svom parketu, Podravka Lino zabilježila je i najvišu pobjedu, a uz to i postigla najviše pogodaka u jednoj utakmici, čak 50. Ovaj je puta stradala ekipa Vukovara, inače posljednjeplasirana ekipa lige.

Vrlo visoke temperature i skoro nemogući uvjeti u dvorani utjecali su na igru obiju ekipa. Teško se trčalo, a uz slabiju koncentraciju u obrani, napad je lako postizao pogotke.

Početak utakmice bio je u znaku gošći, sve do rezultata 8:5. Malo ozbiljniji pristup Linica, ubrzo dovodi do izjednačenja i vodstva, koje u poluvremenu iznosi sedam pogodaka, 23:16.

Zbog već spomenutih uvjeta, treneri su prisiljeni na česte izmjene igračica. To pogoduje domaćoj ekipi koja u svojim redovima ima veći broj kvalitetnih igračica, što na kraju presuđuje i rezultira visokom pobjedom Linica od 50:29.

– Zbog visoke temperature odigrali smo današnju utakmicu u gotovo nemogućim uvjetima, pa su posebno priznanje za trud i zalaganje zaslužile obje ekipe. Osim na samom početku utakmice, sve ostalo bilo je u znaku mojih igračica, a razliku u kvaliteti ekipa najbolje pokazuje krajnji rezultat. Današnja utakmica bila je i posljednja ligaška u ovom dijelu sezone pred domaćim gledateljstvom i posebno me raduje ostvarena visoka pobjeda. Sve igračice dobile su priliku za igru i upisale se u listu strijelaca – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

Akcija Dore Kalaus // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrUTAKMICA 21. KOLA 2. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – VUKOVAR 50:29 (23:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (Trnovec Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Ljerko Ožegović (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Krmpotić; Mikolčić 1. Tvorić 5, Slivar 3, Pejak 2(1), Zagorščak 9. L. Kalaus 4, D. Kalaus 10, Dušak 2, Maljak 2, Oremović 8, Široki 4. TRENER: Branko Krajačić.

VUKOVAR: Glavanović, Čosić; Offenbeher, Žužić 3, Šterc 5, Kasalo, Maksimović 1, Ostojić, Gajdašević 4, Šijaković 8(4), I. Hrgović, S. Hrgović 5, Nadovski 3. TRENER: Dragutin Hojsak.

SEDMERCI: Podravka Lino 1(1), Vukovar 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 6 minuta (Mikolčić, Zagorščak, Maljak po 2), Vukovar 8 minuta Žužoć i S. Hrgović 2+2).