S utakmice: suradnja Larise Kalaus i Andree Božić // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrU zadnjoj utakmici ove godine Podravka Lino je u 11. kolu 2. HRL sjever u unaprijed odigranoj utakmici pobijedila ŽRK Bjelovar 39:27 (19:12). Nastavak prvenstva je 18. veljače iduće godine.

 

 

 

Andrea Božić ostala bez lopte // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hr

Linice su odigrale najbolju utakmicu sezone. Efikasne, brze i maštovite u napadu, a čvrste i angažirane u obrani, s nesavladivom Kapitanović na golu (25 obrana), nisu dale gošćama mogućnost za bilo koji povoljniji rezultat osim poraza. Od samog početka, ozbiljnim pristupom stvorile su razliku od nekoliko golova, a ona na kraju prvog dijela pokazuje +7 (19:12) u korist Podravke Lino. Čestim izmjenama, a što im dozvoljava širina i kvaliteta klupe, zadržan je isti ritam igre i u drugom dijelu, pa je na kraju utakmice semafor pokazivao visokih +12 razlike u korist Podravke Lino, 39:27. Možda i previsoka razlika s obzirom da je Bjelovar trećeplasirana ekipa 2. HRL-e ali, današnjom predstavom, Linice su to zaslužile.

-Što reći nakon takve utakmice u kojoj vam se sve poklopi i koja vas na kraju nagradi rezultatom za sav rad i trud koji smo uložili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ostaje mi čestitati curama na najboljoj predstavi do sada prikazanoj, a posebno me veseli da je to bilo na domaćem parketu, istina pred malo, ali uvijek vjerne publike. Moram spomenuti i ekipu gošći, koje su odigrale nešto lošije od očekivanog, ali jednu vrlo fer i korektnu utakmicu u kojoj je Podravka Lino danas bila bolja i zasluženo pobijedila. Kad ima puno dobrih igrača, kao što je to danas imala ekipa Podravke Lino, teško je izdvojiti najboljeg, ali ne mogu ne spomenuti našu vratarku Ivanu Kapitanović, koja je sa svojih 25 obrana dala poseban doprinos u današnjem susretu i pobjedi – rekao je prezadovoljni trener Branko Krajačić.

Larisa Kalaus u prodoru // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrSlijedi odigravanje 1. kruga 1. HKRL-e (igračice rođene 94. i mlađe). Bit će to j nedjelju 4. posinca od 9 sati s ekipama Zeline i Vrbine, zatim je finale Županijskog kupa u Goli u četvrtak, 8. prosinca u 18 sati) u Goli s ekipom Đurđevca i na kraju 2. krug 1. HKRL-e u nedjelju 11. prosinca u 11 sati u Petrijevcima s ekipama TVIN Trgocentra, Bjelovara i Petrijevaca.

UTAKMICA 11. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – ŽRK BJELOVAR 39:27 (19:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 80. Suci: Dalibor Feletar i Jelena Vujić (oboje Zagreb). Nadzornik: Mišo Dobranić (Čakovec).

PODRAVKA LINO: Horvat, Kapitanović; Tvorić 6, Slivar 1, S. Šenvald 7, Bogdanović 1, Božić 8, Gvoić 1, Zagorščak, Gložinić 1(1), L. Kalaus 5, D. Kalaus 5, Dušak 1, Maljak, Oremović 1, Široki 2(1). TRENER: Branko Krajačić.

ŽRK BJELOVAR: Seretin, M. Maras; Tolić, P. Kuzmić 2, Emić, Ružičić, Gavrić 7, Ivanišević 5, Ćenan 2, Bosnić 2, P. Maras 4, Anić 4, Šćirek, D. Kuzmić 1. TRENER: Zenon Vidović.

SEDMERCI: Podravka Lino 2(2), ŽRK Bjelovar 0.

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (L. Kalaus i D. Kalaus po 2), ŽRK Bjelovar 6 minuta (Bosnić 2+2, D. Kuzmić 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Lino).