Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerTreće kolo Lige za prvaka 1. HRL bilo je sretno za Podravku Vegetu. U lijepoj utakmici u Koprivnici visoko je pobijedila Zamet iz Rijeke 35:21 (18:13). Živković je postigla 10 golova, Kapitanović je obranila 11 lopti. Dobro su igrale i Gavranić, Nemaškalo, Milanović Litre, a manje više i sve ostale. Mrđen je dao prigodu svima. U Sesvetama Lokomotiva je izgubila: 33:32 (19:19) i tako prepustila vodstvo Sesvetama Agroproteinki, a i drugo mjesto Podravke Vegete sada lijepo izgleda.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Po običaju u početku je bilo izjednačeno, vidjelo se da i Zamet želi ostaviti što bolji dojam i popraviti loš ulazak u Ligu za prvaka s dva domaća poraza. Kao što je rekla trenerica Adrijana Prosenjak, s Lokomotivom je bilo očekivano, ali utakmica sa Sesvetama spada u one ”ne znam što nam je bilo”.

I Podravka Vegeta je u prošlom kolu imala utakmicu s Trešnjevkom, poraz, s primjenjljivim istim sloganom ”ne znam što nam je bilo”, ali i nakon utakmice sa Zametom trener Goran Mrđen tvrdi da je umor od reprezentativnih obaveza učinio svoje, i da je zgusnuti raspored domaće lige nerazumljiv.

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerNije razumljivo ni što hoće suci kad očito (ne)namjerno griješe, pa negdje i pomognu, a negdje im je ”uzalud trud svirači”, jer najbolji je recept i za suparnika i za nesigurne, ili kakve ve,ć suce, da se suparnička ekipa pobijedi s visokom razlikom. I tada se može veseliti i fućkati do svlačionice.

O dosuđivanju pasivne igre da i ne govorimo. Sutkinjama u Zagrebu s Trešnjevkom i sucima sa Zametom u Koprivnici, ukočile su se ruke. Nakon dignute ruke u zrak, još se lopta dodaje do beskonačnosti, sudi napad za napadom i tako daje mogućnost neivnetivnoj i nemaštovitoj igri da iritira publiku.

Na svu sreću Podravka Vegeta odgovorila je u Koprivnici na pravi način. Odmorena Jelena Živković nakon reprezentativnih akcija (utakmice u Kragujevcu i Švedskoj) davala je ton igri, kao i razigrana srednja vansjka Tina Gavranić. Značajan učinak imala se krila Nemaškalo i Vukojević (Ivi Pongrac nije išlo), kao i Milanović Litre na crti, kasnije Čović. Kapitanović je dobro branila, a u nekoliko minuta i Milenković je skinula što je trebalo. Najmanje je pružila Havić na vanjskom, možda joj je koji puta potreban odmor. 

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-MašanskerZamet je bio lider 1. HRL prije doigravanja. Sada se vidi da ipak postoje razlike od ekipe do ekipe. Kad se Podravka Vegeta ”diže”, a forma ide prema gore, onda se vidi da ne bi trebalo biti straha od nekakvih bauka. Uostalom, to su bjelodano pokazale Sesvete, koje su u tri utakmice osvojile svih šest bodova, a večeras u pobijedile i favoriziranu Lokomotivu. I tako: kad se ”jaki” tako jedni drugima prijete, gube od navodno slabijih.

Ali kad se sve zbroji Koprivničanke mogu biti zadovoljne i igrom i razvojem situacije.

Uz napomenu: oprez, iduće subote igra se u Sesvetama. Ali i Lokomotiva igra s Trešnjevkom.

UTAKMICA 3. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 35:21 (18:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje). Nadzornik: Vladimir Sokol (Varaždin).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (11+0), Milenković (3+-); Čović 2, Gavranić 6(4), Pongrac, Havić 1, Živković 10(1), Vukojević 4, Nemaškalo 5, Milanović Litre 4, Dragišić, Vidak, Trifunović 2, Poljak 1. TRENER: Goran Mrđen.
ZAMET:
Strukar (4+0), Šegota (4+1); Paurević, Plahinek 1, Jerčinović 4, Gvoić, Tabar, Milošević 3(2), Toto 1, Bunić, Tus, Bukvić, Mičijević 7, Stakorić 4(4), Masnić 1, Gugić. TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Zamet 7(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta (Havić 2+2+2, diskv. u 54., Živković, Trifunović po 2), Zamet 6 minuta (Stakorić, Paurević, Toto po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).

Podravka Vegeta - Zamet // Foto Ivo Čičin-Mašansker