Rukometašice Podravka Vegete danas su odigrale 4. kolo DELO Lige prvakinja na teškom gostovanju u Brestu. Nije sjajno počelo za Podravkine igračice koje su u startu napravile dosta pogrešaka u napadu, ali isto se dogodilo i domaćoj ekipi pa do 5. minute domaća ekipa vodi tek 2:1.

Prvi pogodak u četvrtoj minuti za Podravku zabija Stelmakh. Minutu kasnije, prekršaj za isključenje na Stelmakh, a Milosavljević je precizna sa sedam metara za 3:2. Orila je dvorana s više od 3000 navijača  i sigurno je kako curama nije bilo nimalo lako igrati u okruženju koje u ovoj sezoni još nisu imale prilike iskusiti. Nakon deset minuta susreta odlazi domaća ekipa na +4, rezultat je 6:2, a trener Antonio Pranjić zove minutu odmora.

Snažnu obranu imale su Francuskinje, a raspucala se Foppa uz dobar dan vratarke i dala vjetar u leđa svojoj ekipi. Ponovo nastaje crna rupa u redovima Koprivničanki i do sredine poluvremena odlaze Francuskinje na +7, rezultat je 11:4.

Počele su se dizati Podravkašice u 18. minuti i smanjile zaostatak od osam pogodaka na 6, što je dalo novu nadu curama iz Koprivnice, ali svaki novi pokušaj povratka dao je snagu domaćinu za novi nalet. Francuskinje su ponovno podigle prednost na osam pogodaka, pet minuta prije kraja prvog dijela, rezultat je bio 16:8. Bile su ponovno u prilici koprivičke rukometašice dvije i pol minute prije kraja prvog dijela da smanje zaostatak na 6, ali vratarka Bresta odlično reagira i zaustavlja Milosavljević u pokušaju sa sedam metara te domaća ekipa odlazi ponovno na +8. Rukometašice Podravka Vegete odlaze na odmor s velikim zaostatkom i rezultatom 17:9, ali i nadom da će se realizacija u drugom poluvremenu ipak podići i u našim redovima.

Credit photos : O. Stephan / BBH

Drugo poluvrijeme nije donijelo svježinu i energiju koja je bila potrebna za podići se nakon ovakvog zaostatka. Ne uspijeva Bazaliu u prvom napadu za Podravka Vegetu, ali odlično je reagirala Dumanska na pokušaj s krila u sljedećem napadu domaćina. Nakon dvije minute Francuskinje su na +10, ali bude se Podravkašice i zabija Kalaus, a potom i Stelmakh. Osjećaj da su se podigle trajao je kratko jer je vratarka Darleux danas bila više nego raspoložena i skinula je još nekoliko zicera. Odmah potom uslijedilo je i isključenje za Kalaus, a nakon toga su posljedice njezine nedavne bolesti prislile trenera Antonia Pranjića da je ostavi na klupi iako je njezina želja da doprinese u današnjem ogledu bila itekako vidljiva. Ponovno je to poremetilo redove Podravkašica. Nakon deset minuta drugog dijela odlazi Brest na +13, rezultat je 24:11. Petnaest minuta prije kraja Brest je na +14. Nema znatnijih promjena ni preokreta u nastavku osim što su Francuskinje malo popustile gas jer je današnja utakmica zasigurno iscrpila obje ekipe. Treba dodati i kako je zadnjih petnaest minuta s nekoliko odličnih reakcija pridonijela i Tucaković koja je zamijenila Dumansku koja je danas također bila jedna od jačih karika Podravke. Na kraju Brest slavi rezultatom 35:22.

Nakon utakmice konferenciji za medije su prisustvovali trener Antonio Pranjić i Dizyiana Ilyna.

Čestitam Brestu na pobjedi i odličnoj atmosferi u prepunoj Areni. Jako sam razočaran s našom igrom danas. Imali smo puno tehničkih pogrešaka u napadu, ali i obrani, posebno u prvom poluvremenu. Nismo izgledali kao ekipa i sve što smo se dogovorili nismo pokazali na terenu. Nije bilo koncentracije, energije i nismo bili na nivou koji je potreban u utakmicama protiv ovakvog protivnika – rekao je trener Antonio Pranjić nakon današnje utakmice. 

Osjećaj nije dobar kad gubiš utakmicu s toliko golova razlike. Čestitam Brestu na današnjoj pobjedi, a mi danas nismo imali dobar dan i nismo odigrali dobru utakmicu. Sad iz ovoga moramo pokušati izvući snagu i neku pozitivnu nit da se okrenemo novim izazovima – rekla je Dizyiana Ilyna.

BREST – PODRAVKA KOPRIVNICA : 35-22 (17-9)
BREST : Quiniou, Darleux , Toft, Mauny (5), Toublanc (5), Fauske (6), Kromoska (2), Kobylinska (4), Lassource (1), Lagattu (1), Niakaté (2), Pop-Lazic, Foppa (7), Mey, Jarrige (2). Trener: P. Morel.
PODRAVKA KOPRIVNICA : Tucaković, Dumanska, Turk (2), Kalaus (1), Karlovčan (1), Popović, Milosavljević (6), Mugoša (1), Franušic (1), Buljan, Šenvald, Ilyina (2), MiliĆ, Stelmakh (4), Bazaliu (4). Trener: Antonio Pranjić. 

Credit photos : O. Stephan / BBH