Rukometašice Podravka Vegete su u 18. kolu 1.HRL za žene upisale visoku pobjedu na domaćem terenu protiv ŽRK Umaga 40:18, poluvrijeme 19:9.

Dobru igru pokazale su naše cure na domaćem terenu od prve minute, a svoju minutažu danas su dobile sve igračice iz sastava. Lijepe akcije, brze kontre i polukontre bile su velik problem gostujućoj ekipi koja je pronalazila vrlo malo rješenja u napadu. Naša je ekipa danas pretežno vukla preko brzih krila koja su postigla čak 16 pogodaka, a najviše je poentirala naša Korina Karlovčan. Velik doprinos imale su i vanjske igračice počevši od asistencija do realizacije pa se može reći da su se gotovo sve igračice upisale na listu strijelaca. Rutinski upisana pobjeda gdje je već u 6′ bilo +6 za Podravku, a razlika se do kraja poluvremena povećala do lijepih +10.

U drugom poluvremenu naša ekipa je i dalje dominirala, a do sredine razlika se penjala prema +15 do kraja utakmice kada je semafor odsvirao visokih 40:18 za Podravka Vegetu. Pobjede su svakoj ekipi od velikog značenja pa tako i našoj, a vjerujemo da će i ova biti motivirajuća uoči nedjeljnog ogleda u Koprivnici kada će uz podršku domaće publike, naše cure, imati priliku osigurati polufinale EHF Kupa.

Vrijedi dodati kako je u poluvremenu član NO RK Podravke s.d.d. dr. Dražen Sačer u ime kluba cvijeće povodom rođendana uručio našoj mladoj igračici Patriciji Firšt koja povremeno nastupa i trenira s prvom ekipom uz naravno najljepše želje za njezin dan.

RK Podravka Vegeta 40(19)

ŽRK Umag 18(9)

Gimnazija Fran Galović Koprivnica. Gledatelji:300. Suci: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Šenkovec). Nadzornik: Zdravko Golub (Čakovec).

Sastav RK Podravka Vegeta: Risović 5, Ećimović 5, Tucaković 3; Zadravec 5, Turk 4, Holešova, Karlovčan 7, Jandrašić 1, Milošević 5, Džono 1, Milosavljević 4, Ikhneva 3, Franušić 3, Chigirinova 2, Debelić 3, Yezhykava 2

Trener: Zlatko Saračević

Sastav ŽRK Umag: Zubak 2, Blašković 10; Selar, Imamović, Ljubić 4, Miočinović 7, Jajčević 4, Pratljačić 1, Bunić 1, Kernjus 1, Pavković, Bunić, Brkljača

Trener: Jakša Boglić

Isključenja: Podravka Vegeta 4min. (Turk, Franušić)/ŽRK Umag 6 min. (Ljubić 2+2, Kernjus)

Sedmerci: Podravka Vegeta / ŽRK Umag 3(5)