Podravka U15 je u nedjelju u Virovitici odigrala dvije utakmice trećeg kruga 1. HRL U15. Trener Antonio Pranjić u ovoj utakmici nije mogao računati na Lauru Liščak, Emu Šajković i Luciju Marijanović.

U prvoj utakmici naše mlade rukometašice pobijedile su ekipu Orahovice rezultatom 36:4. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina sa 7, Vanessa Lengelić i Klara Jakupanec s 5 te Dora Ferčec s 4 postignuta pogotka. Vratarke Tara Galić i Lora Tetec bile su odlične na vratima, skupile su ukupno 16 obrana. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Klara Jakupanec.

Klara Jakupanec proglašena najkorisnijom igračicom

U drugoj utakmici protiv domaće ekipe 1234 Virovitice naše mlade rukometašice bile su bolje te su upisale i drugu pobjedu rezultatom 14:28. Najefikasnije u našim redovima bile su Katja Gregurić i Tena Jurlina s 5 te Lucija Horvat ml. s 4 postignuta pogotka. Na vratima je Tara Galić imala 6 obrana, a povratnica Nika Galinec ml. 4 obrane. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Lucija Horvat ml.

Lucija Horvat proglašena najkorisnijom igračicom

Odlično smo odigrali obranu u obje utakmice te je bilo puno brzih pogodaka iz polukontre i kontre. U prvoj utakmici protiv Orahovice nismo primili pogodak drugo poluvrijeme što dovoljno govori o pristupu i koncentraciji naših cura. Jako sam zadovoljan s igrom u fazi obrane i tranzicijom u obje utakmice te naravno vratarkama. Drago mi je viditi da ono što radimo na treninzima cure odlično prikazuju na utakmicama. Lijepa vijest je i da nam se vratila mlađa Nika koja je upisala svoje prve minute i obrane nakon luksacije patele na turniru u Pozoju još u kolovozu. Čestitam curama na dvije uvjerljive pobjede – rekao je trener Antonio Pranjić.


Podravka – Orahovica 36:4 (19:4)

Igrale su: Galić (8), Tetec (8); Milivojević 2, Jakupanec 5, Horvat ml. 3, Jurlina 7(2), Hajdinjak 3, Napan 2, Adžaga, Ferčec 4(1), Radiček 1, Markota 2(1), Lengelić 5, Banfić 1, Gregurić 1, Jelović. Trener: Antonio Pranjić

1234 Virovitica – Podravka 14:28 (6:17)

Igrale su:
Galić (6), Galinec ml. (4); Milivojević 2, Jakupanec 3, Horvat ml. 4, Jurlina 5(1), Hajdinjak, Napan 2(1), Adžaga 1, Ferčec 3, Radiček 2, Markota, Lengelić, Banfić 1, Gregurić 5, Jelović. Trener: Antonio Pranjić