Naše mlade rukometašice u subotu su odigrale dvije utakmice u Novskoj u sklopu posljednjeg kruga 1. HRL U15. Trener Antonio Pranjić nije mogao računati na Luciju Marijanović i Lauru Liščak.

U prvoj utakmici naše cure su ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv Pakraca rezultatom 27:10. Najefikasnije u našim redovima bile su Ela Radiček sa 7, Katja Napan s 4 te Klara Jakupanec, Ana Adžaga i Antea Jelović s 3 postignuta pogotka. Vratarke su skupile ukupno 10 obrana. Tara Galić i Lora Tetec su imale po četiri obrane, a Nika Galinec ml. dvije. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je Ela Radiček.

Najkorisnija igračica Ela Radiček

U drugoj utakmici, u direktnom dvoboju za prvo mjesto na tablici, protiv neporažene Novske slavile su naše mlade rukometašice rezultatom 17:20. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina sa 7, Lucija Horvat ml. s 4 te Vanessa Lengelić i Katja Gregurić s 3 postignuta pogotka. Nika Galinec ml. skupila je sedam obrana na vratima, a Lora Tetec u samoj završnici utakmice dvije. Za najkorisniju igračicu u našim redovima proglašena je vratarka Lora Tetec.

Najkorisnija igračica Lora Tetec

S ove dvije pobjede naša ekipa osvojila je prvo mjesto u 1. HRL U15 sa stopostotnim učinkom. U 15 odigranih utakmica ove sezone ostvarili su isto toliko pobjeda s gol razlikom 492:222. Završnica PH za ovaj uzrast održati će se krajem svibnja u Poreču.

Rezultati i tablica: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=980

Podravka – Pakrac 27:10 (13:8)

Igrale su: Galinec ml. (2), Galić (4), Tetec (3+1); Milivojević 1, Jakupanec 3, Horvat ml., Jurlina 2, Hajdinjak, Napan 4(2), Adžaga 3, Radiček 7, Lengelić 1, Banfić 1, Šajković 2, Gregurić, Jelović 3, . Trener: Antonio Pranjić

Novska – Podravka 17:20 (7:10)

Igrale su: Galinec ml. (7), Galić, Tetec (1+1); Milivojević, Jakupanec, Horvat ml. 4, Jurlina 7(3), Hajdinjak 1, Napan 2(1), Adžaga, Ferčec, Radiček, Markota, Lengelić 3, Banfić, Gregurić 3. Trener: Antonio Pranjić

U subotu smo protiv Pakraca odigrali odlično drugo poluvrijeme u obrani kad smo primili samo dva pogotka. U drugoj utakmici protiv Novske bilo je puno napetije. Igrali smo čvrsto i agresivno u obrani od samog početka utakmice. Zbog takve igre imali smo dosta isključenja što nam je malo poremetilo planove u rotacijama, a s druge strane domaćoj ekipi olakšalo posao u napadu. Vodstvo je gotovo stalno bilo na našoj strani no sredinom drugog poluvremena ekipa Novske se vratila u “egal”. Cure su odlično reagirale pod pritiskom i u užarenoj atmosferi u dvorani. Vodila se izjednačena borba sve do zadnjih pet minuta kada smo pokretljivom obranom “ukrali” 3 vrijedne lopte i postigli brze golove. Čestitam curama na nove dvije pobjede i na velikoj borbenosti koje su prikazale u ove dvije utakmice. Želim se zahvaliti i našim roditeljima koji su nas glasno bodrili s tribine. Slijede pripreme za samu Završnicu PH do koje je nešto malo više od mjesec dana – rekao je trener Antonio Pranjić.