Rukometašice Podravke U17 prve su na rasporedu za završnicu Prvenstva Hrvatske koja traje od 24.4.-28.4.2024 u Poreču. U ovoj su sezoni 1.HRL U17 za žene Regije 2 osigurale najbolji mogući plasman te na ovu završnicu odlaze kao prvoplasirana ekipa lige s maksimalnih 16 bodova iz osam odigranih kola. Veliki je uspjeh već i ovakav plasman no djevojke se žele dokazati i u ovom završnom izazovu i naravno, boriti se za medalje. Trener Antonio Pranjić je iznimno fokusiran na ono što slijedi te je itekako zadovoljan svime što je ova ekipa dosad ostvarila, a sada ih očekuje ono najveće stoga i tu ima određena očekivanja. 

Nalazimo se u skupini u kojoj svakog protivnika moramo respektirati i dati maksimum na terenu. U odnosu na prijašnje godine ekipa je bez Smiljanec i Stručić koje su bile jako bitne u igri. Umjesto njih, sjajno su uskočile naše mlade nade iz uzrasta U15. Čak sedam igračica je upravo iz tog mlađeg uzrasta i one su zaslužile svoje mjesto u sastavu ove sezone. Zadovoljan sam kako smo odradili natjecateljski dio u 2. HRL Sjever i 1.HRL U17. Većina cura je pokazala veliki napredak u oba pravca i da se na njih može ozbiljno računati. Vjerujem u ovu ekipu, ima svoj karakter i znam da će se na terenu maksimalno boriti kako bi svi zajedno ostvarili najbolji mogući rezultat. Prisutno je pozitivno ozračje i moja očekivanja su velika – rekao je trener Antonio Pranjić. 

Podravka se nalazi u Grupi A s Dugopoljem, Trogirom, Ivanićom, Zelinom i Osijekom. S obzirom da su dvije skupine, prva dva mjesta idu izravno u polufinale, a ostale ekipe razigravaju za poredak. Mlade podravkašice će prve utakmice igrati sutra i to s Osijekom u 10.30 sati te u 18.00 sati sa Zelinom. 

Raspored utakmica: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=979

GRUPA A: Dugopolje, Trogir 58, Podravka, Ivanić, Zelina, Osijek
GRUPA B: Zrinski, Split 2010, Lokomotiva Zagreb, Dalmatinka, Brod, Sesvete

Na Završnicu U17 u Poreč putuju igračice Antea Marijanović, Lucija Horvat st., Lora Tetec, Katja Gregurić, Maja Elena Hajdinjak, Ena Cvelber, Lucija Horvat ml., Tara Đelekovčan, Jana Miklić, Tena Jurlina, Ana Javorić, Magdalena Rumek, Gabriela Domović, Lara Zvonar, Klara Jakupanec, Anja Milivojević te trener Antonio Pranjić koji će na klupi imati i podršku trenerice vratarki Barbare Stančin. Uoči puta, našim je djevojkama i trenerima sreću i dobro putovanje zaželjela i direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci. Mi ćemo pratiti sve utakmice i izvještavati vas o rezultatima s ovog državnog prvenstva.