Radost_pobjednicaPodravka Vegeta u finalu hrvatskog rukometnog kupa za žene, što je u nedjelju odigrano u Samoboru, pobijedila je ekipu Sesvete Agroproteinku s 24:39 (12:17) i tako 17. puta osvojila državni kup.

Utakmica Sesvete Agroproteinka – Podravka Vegeta nije u 1. poluvremenu pružila neizvjesnost koja bi odgovarala finalu. Naravno,   ekipe su bile izjednačene u prvih desetak minuta (u 9. minuti 4:4), a onda, nakon vodstva Podravke Vegete od 4:5, serija nevjerojatnih grešaka državnih prvakinja, promašaj sedmerca i nekoliko zicera. U 17. minuti Podravka vodi dva razlike, 5:7, a onda se razlika penjala.

U 27. minuti nakon svog četvrtog postignutog gola i odlične igre, ozlijeđena je Tatari. Do kraja poluvremena nije bilo dileme tko je u ovom trenutku jači, Podravka Vegeta otišla je na odmor s pet golova prednosti 12:17. Kod Sesveta Agroproteinke kao strijelac se istaknula uporna Franković. Druga je stvar kako su na nju regirale igračice Podravke. Razum je na golu pokazala da je djevojka koja dolazi (8+1) obrana, a s druge strane Jelčić je obranila 8 lopti, od kojih je više od pola bilo sa crte. Strijelci kod Podravke Vegete ravnomjerno raspoređeni, a Hrupec je za rana u igru ubacio Čović, Pongrac i dosta rezerviranu i neenergičnu Petković. Da ne velimo da je Nikčević igrala malo i s greškama u obje utakmice završnice. Maja Zebić figurirala je na klupi, jer je ozlijeđena na reprezentativnoj utakmici. No, prvo poluvrijeme otvorilo je Koprivničankama put prema 17. peharu u kup natjecanju.

Tatari se pojavila na početku 2. poluvremena, ozljeda je bila sanirana. Do 45. minute već je bilo 10 razlike za Podravku Vegetu. U međuvremenu Nemaškalo je odličnu Razum zamijenila, priliku na golu dobila je Karaula. Gaće i Kožnjak diktirale su tempo golova. Nakon 10-og postignutog gola Gaće je otišla na klupu, a na vrata Sesveta stala je Bešen – Karaula nije u 12 minuta obranila ni jednu loptu. U 65. i Kapitanović je dobila priliku na drugoj strani, odmijenivši Žderić.

Na kraju Podravka Vegeta slavila je visoku pobjedu od 24:39. Počelo je veliko slavlje na parketu, ali obje ekipe, jer Sesvete Agroproteinka postigle su plasman snova i čeka ih europski Kup kupova. Podravka Vegeta će u Ligu prvakinja.

Najbolja igračica Maja Kožnjak, vratarka Marina Razum, strijelac Anita Gaće s 13 golova
Novinari su za najbolju igračicu proglasili Podravkinu Maju Kožnjak, a za najbolju golmanicu Marinu Razum iz Sesveta. Najbolji strijelac završnice je Podravkina Anita Gaće s 13 golova.

Organizatori turnira bili su Hrvatski rukometni savez i ŽRK Samobor, a glavni pokrovitelj Samoborski sportski savez. Pehare i medalje dijelili su glavni tajnik HRS-a Damir Poljak i povjerenik za natjecanje HRS-a Mihovil Varga, a prelazni pehar Sportskih novosti kapetanici Mirandi Tatari predala je novinarka Jelena Kolar.

FINALNA UTAKMICA HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA ZA ŽENE U SAMOBORU
SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 24:39 (12:17)
SAMOBOR – Sportska dvorana Samobor. Gledatelja: 350.
Sutkinje: Helena Crnojević i Emina Kostecki Radić (obje Kutina). Nadzornik HRS-a: Damir Sarajlić (Zagreb)

SESVETE AGROPROTEINKA: Razum (9+0), Karaula (0+-), Bešen (1+-); Vidović 4, Vuković 4, Pa. Stopić, Pavlek 3, Pe. Stopić 2, Šebek, Malić 1, Ek. Nemaškalo 3(2), Pejčić 3, Kranjec, Franković 6, Bezjak 1, Benić. TRENERICA: Elena Nemaškalo.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+0), Jelčić (8+0), Kapitanović )0+-); Čović 2, Vukojević, Kožnjak 6, Pongrac 4, Petković, Zebić, Gaće 10, Milanović Litre 4, Pasičnik 2(1), Havić, Tatari 6, Nikčević 2, Pušić 3. TRENER: Neven Hrupec.

 SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 3(2), Podravka Vegeta 3(2)
ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 4 minute (Pavlek, Bezjak), Podravka Vegeta 6 minbuta (Čović, Havić, Nikčević)
IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta)

{vsig}vijesti/2011-05/110502-kup/{/vsig}

{vsig_c}0|01.jpg|Žustro u finalu{/vsig_c}

{vsig_c}0|02.jpg|Napad Sesveta{/vsig_c}

{vsig_c}0|03.jpg|Prelazni pehar u rukama igračica Podravke Vegete{/vsig_c}

{vsig_c}0|04.jpg|Mali kup u stalnom vlasništvu{/vsig_c}

{vsig_c}0|05.jpg|Medalju prima Maja Kožnjak{/vsig_c}

{vsig_c}0|06.jpg|Medalja za mladu Andreu Čović{/vsig_c}

{vsig_c}0|07.jpg|Anita Gaće najbolji je strijelac s 13 golova{/vsig_c}

{vsig_c}0|08.jpg|Maja Kožnjak proglašena je najboljom igračicom turnira{/vsig_c}