Danas su u SD Gimnazije Fran Galović u Koprivnici snage odmjerile ekipe Podravka Vegete i Dalmatinke. Bila je to utakmica 4. kola 1. HRL za žene. Domaće su rukometašice slavile s rezultatom 27:16. Iako rezultat to možda ne pokazuje igračice Zlatka Saračevića nisu imale većih problema protiv gošći iz Ploča. Iako su Dalmatinke u desetoj minuti susreta povele s jednim golom razlike, rukometašice Podravke brzo ponovno prelaze u vodstvo te serijom od sedam golova utakmicu okreću u svoju korist.  Čvrstom obranom nisu dopuštate gošćama da ih ozbiljnije ugroze tijekom cijele utakmice. Trener Saračević dao je danas priliku mlađim igračicama, a standardne prvotimke većinu utakmice pustio je da odmaraju nakon velike pobijede ovog vikenda. Kod Podravke pet pogodaka zabila je Elene Gjorgjijevska, a po četiri su upisale Lea Franušić i Ana Turk. Također valja spomenuti Magdalenu Ećimović koja je na vratima Podravke provela svih 60 minuta te upisala 20 obrana.

Kod gošći najviše pogodaka zabila je Josipa Oršulić dok je Adrijana Vlatka Jelčić sakupila 12 obrana.

Trener Saračević nakon utakmice bio je kratak:
Cure nisu odradile utakmicu na razini na kojoj bi želio, no razumijem da su još umorne i pod dojmom vikenda. Pobjeda je upisana, a mi idemo dalje pripremati FTC – rekao je trener Saračević.

U 26 minuti prvog poluvremena trener je dao priliku sedamnaestogodišnjoj Hannah Vuljak. Bile su to prve minute koje je ona odigrala za Podravka Vegetu.

Mlada je te se je vidjelo da je impresionirana iskustvom. Bit će za nju još šansi – osvrnuo se na prvi nastup mlade Hannah trener Saračević.

Ovog vikenda Podravka Vegetu očekuje susret 3. kola DELO EHF Lige prvakinja. U Mađarskoj igraju protiv FTC-Rail Cargo Hungarie, a utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na HRT2 s početkom u 14:55 sati.

Fotografije: Ivan Brkić

 

RK PODRAVKA VEGETA 27 (14)

RK DALMATINKA  16 (10)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Fran Galović.

GLEDATELJA: 300.

SUCI: Kristina Majpruz i Maja Vajdić (Zagreb). DELEGAT: Robert Kober .
PODRAVKA VEGETA: Risović (-), Ećimović (20); Turk 4, Karlovčan 1, Popović 1, Jandrašić, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 2, Vuljak, Mugoša 1, Franušić 4, Stanko 3, Gjorgjijevska 5, Tsakalou 2, Debelić.
TRENER: Zlatko Saračević.
DALMATINKA:Sršen (-), Jelčić (12); Domić, Galov, Lovrić, Jarak, Sušak, Zelić 2, Barbir 2, Žderić 2, Jurina 1,  Šendo, Oršulić 5, Čupić, Klarić 3, Šimić 1.
TRENER: Ivan Jerković.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4 (2), Dalmatinka 4 (4).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (Popović), Dalmatinka 2 min. (Oršulić).