EHF LogoU ponedjeljak poslije podne u Beču su određene skupine i parovi kvalifikacija za popunu četiri mjesta u četvrtoj jakosnoj skupini Lige rukometnih prvakinja. Za četiri mjesta natječe se 20 klubova koji su rangirani iza prvih 12, među kojima je i Podravka Vegeta, a koji su izravno ušli u Ligu prvakinja. U utorak u 11 sati u Beču će biti izvučene skupine Lige prvakinja. Na izvlačenju sudjeluje i izaslanstvo Podravke.

IZVUČENE SKUPINE PRVIH KVALIFIKACIJA, GRČKA I TURSKA DOMAĆINI

Izvlačenje u Beču odlučilo je da će se najprije 2, 3. i 4. rujna u dvije kvalifikacijske skupine sastati: u A skupini Ormi-Loux Patras Grčka, MizuWaAi/Dalfsen Nizozemska, LC Brühl Handball Švicarska i Gil Eanes-Lagos Portugal; u B skupini suparnici su: Üsküdar Belediyesi Turska, RK Zaječar Srbija, Iuventa Michalovce Slovačka i HC Britterm Veseli Češka. U skupini će ekipe igrati svaka sa svakom, a prva i drugoplasirana ekipa plasirat će se u drugi kvalifikacijski turnir, dok će treće i četvrtoplasirane ekipe ući u 2. kolo Kupa pobjednika kupova. Prednost organiziranja turnira u A skupini imaju Grčka, u B skupini Turska.

U DRUGOM KRUGU KVALIFIKACIJA FINAL FOUR FORMAT

U drugom kvalifikacijskom krugu fomirane su četiri skupine i ekipe će 17. i 18. rujna igrati kvalifikacije u Final Four formatu, dakle s polufinalom i finalom, a pobjednik finala ulazi u izvlačenje u četvrtoj jakosnoj skupini Lige prvakinja, što se izvlači u Beču u utorak, 28. lipnja.

Na izvlačenju u Beču u ponedjeljak u 1. skupini izvučeni su polufinalni parovi U Jolidon Cluj Rumunjska – Pobjednik turnira pretkvalifikacija skupine B te Rostov Don Rusija – Viborg HK Danska. Prednost organiziranja turnira ima Viborg.

U 2. skupini polufinalni parovi su Byasen Norverška – Drugoplasirani skupine B pretkvalifikacija te BM. Elda Prestigio Španjolska – WHC Metalurg Skopje Makedonija. Prednost organiziranja turnira ima Metalurg.

U 3. skupini polufinalni parovi su DVSC-Forum Debrecen (Mađarska) – Drugplasirani skupine A pretkvalifikacija te Buxtehuder SV Njemačka – KGHM Metraco Zaglebie Lubin Poljska. Prednost organiziranja turnira ima Zaglebie.

U 4. skupini polufinalni parovi su Radners HK Danska – Pobjednik skupine A pretkvalifikacija te Tertnes Bergen (Norveška) – IK Sävehof (Švedska). Prednost organiziranja turnira ima Sävehof.

Četiri ekipe ulaze u natjecanje Lige prvakinja, ostalih 12 ulaze u 2. ili 3. kolo Kupa pobjednika kupova.

JAKOSNE SKUPINE ZA IZVLAČENJE U BEČU 28. LIPNJA

1. Larvik (Norveška) FC Midtjylland (Danska, Györi Audi ETO KC (Mađarska) i Oltchim Rm. Vîlcea (Rumunjska).

2. Budućnost (Crna Gora), Hypo Nö (Austrija), Krim Mercator (Slovenija) i Itxako Reyno de Navarra (Španjolska).

3. Dinamo Volgograd (Rusija), Thüringer (Njemačka), Metz Handball (Francuska) i Podravka Vegeta (Hrvatska).