20181122 144949 1600x1200

Na službenom izvlačenju za grupnu fazu EHF Cupa koje se održalo u Beču 22. studenog određeni su rasporedi kao i daljnji tijek EHF Cup natjecanja u kojem će nakon što su rukometašice Podravka Vegete za nijansu propustile prolaz u drugi krug EHF Lige prvakinja, nastaviti svoje europske izazove.

20181122 111010 1600x1200

 

Delegacija rukometnog kluba Podravka Vegete prisustvovala je izvlačenju, a vrijedi spomenuti kako je prije ždrijeba EHF kupa održan i ždrijeb Challenge kupa u kojem je sudjelovala direktorica Božica Palčić, a kuglice su varaždinsku Koku spojile s bjeloruskim Gomelom. Što se tiče ždrijeba za EHF Cup skupina je teška, a činjenica je da bez obzira na izvlačenje, nema slabih protivnika. Četiri ekipe koje su napustile grupnu fazu Lige prvakinja ujedno su nositelji skupina, a Podravka Vegeta smjestila se na vrh grupe D. Njoj su se pridružili, rumunjska Craiova, španjolski klub Super Amara Bera Bera i danski Nykøbing Falster HK. Trener Zlatko Saračević dao je komentar nakon izvlačenja. 

– Jako teška, ali i atraktivna skupina. O Craiovi znamo sve jer smo igrali s njima, Bera Bera je španjolski prvak koji je ispao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i izuzetno su kvalitetna ekipa jer su u kvalifikacijama dobili Dunaújvárosi Kohász KA u prvoj utakmici u gostima 18:26. Što se tiče danske ekipe, potrudit ćemo se saznati što više informacija o tom klubu jer o njima zasad najmanje znamo. Imamo kratko vrijeme, a kad se sve cure vrate iz reprezentacije iskoristit ćemo vrijeme da se pripremimo za tu prvu utakmicu koja nam je u ovom trenutku i najvažnija i to protiv Bera Bere u Koprivnici – kazao je trener Zlatko Saračević nakon ždrijeba.

20181122 111940 1600x1200

Krenimo od danskog Nykøbing Falster HK, kluba s kojim se naša ekipa još nije susretala. Glava ovog kluba je reprezentativka Kristina Kristiansen, srednja vanjska igračica visoka 1,63 m, a dvije godine bila je najstrijelac danske lige. Klub je to čije ime nije toliko poznato, ali kvaliteta nije sporna jer svoju poziciju u jakoj danskoj ligi, drži oko 4. mjesta. 

O Craiovi smo imali prilike saznati uoči kvalifikacijskog turnira, a vidjeli smo kako braniteljice prošlogodišnjeg naslova EHF Cupa igraju brz i moderan rukomet. Činjenica je da se rumunjski ženski rukomet svrstava u sam svjetski vrh, a uz Mađarsku imaju i najjaču ligu u Europi u kojoj je Craiova protekle sezone uz zaostatak od 17 bodova za CSM Bucuresti bila druga. Prošlogodišnji naslov EHF Cupa je ujedno i njihov najveći povijesni uspjeh, a ekipu grade uz domaće snage i nekoliko stranih igračica. Veliko ime Craiove je sjajna Florina Cristina Zamfir koja je u protekloj sezoni postigla 69 pogodaka u Kupu EHF-a, a ova lijeva vanjska igračica je velika napadačka snaga rumunjske Craiove dok uz ekipu čvrsto u obrani stoji i našoj publici poznatija Jelena Trifunović, nekadašnja igračica Podravka Vegete koja je u prošloj sezoni bila proglašena najboljom obrambenom igračicom rumunjske lige.

20181122 131356 1600x1200

Rukometni klub Super Amara Bera Bera iz španjolskog grada San Sebastiana nastavio je svoj put u EHF Cupu i prilikom službenog izvlačenja pripao grupi D što znači da će se suočiti s Podravka Vegetom i to već u 1. kolu 5./6. siječnja 2019., u koprivničkoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Svjesni su koliko je grupa zahtjevna, ali čast im je biti dio ovog natjecanja i smatraju to prilvilegijom i iskustvom.

Spremni smo dati sve od sebe, a ovo je maleni korak za koji nismo bili sigurni hoćemo li ga uspjeti napraviti u ovoj godini. Sada ćemo uživati i pokušati ponuditi najbolji mogući rukomet, prikupiti novo iskustvo, podići nivo igre i učiniti nas boljima – priopćili su iz Bere Bere na službenim stranicama dok će ovo biti četvrti ogled hrvatskih prvakinja sa španjolskim klubom, a upravo će ta domaća utakmica biti prvi korak kojem će se stručni stožer potpuno posvetiti po povratku ekipe s Europskog prvenstva. 

Okvirni raspored zasad izgleda ovako:

05./06.01. PODRAVKA VEGETA – BERA BERA
12./13.01. NYKOBING-PODRAVKA VEGETA
19./20.01. CRAIOVA-PODRAVKA VEGETA
26./27.01. PODRAVKA VEGETA– CRAIOVA
02./03.02. BERA BERA-PODRAVKA VEGETA
09./10.02. PODRAVKA VEGETA-NYKOBING