Živković u skoku // Foto Ivan BrkićUtakmica 11. kola Regionalne lige između Podravke Vegete i Lokomotive bila je zanimljiva, uzbudljiva, Lokomotiva je i u prvom i u drugom poluvremenu dolazila do respektabilne prednosti, ali je Podravka Vegeta stizala, a u zadnjim sekundama Gavranić je izjednačila na 20:20. Odlično je branila Jelčić na golu Lokomotive (13+2), Milenković kod Podravke Vegete imala je osam obrana.
Slijedi izvještaj, koji je pisan kako je utakmica tekla.

Iva Pongrac dobila je uoči utakmice buket cvijeća za uspješno završeno više školovanje u Čakovcu, a obranila je diplomsku radnju vezanu uz rukomet i RK Podravku.

1. POLUVRIJEME
Mrežu je prva načela Grubišić, a klupu za kažnjene prva je zagrijala Iva Milanović Litre zbog nasrtaja na sestru Vesnu. I nakon toga 7 m za Podravku Vegetu (Živković), a Jelčić brani. Kožnjak povisuje s krila na 2:0. a Jelčić bilježi drugu obranu. Suci Mrvica i Jurinović zauzeli su oštar kriterij, Živković je isključena, Milić zabija za 0:3, a Nemaškalo provlači loptu s krila pokraj Jelčić i u 6. minuti je 1:3.Milić dodaje za 1:4.

Podravka Vegeta igra u napadu bojažljivo. Sonja Bašić iz sedmerca 1:5. Gavranić se ipak hrabro sjurila do crte i zabila za 2:5. Kontra Vukojević, 9. minuta, 3:5. Digla se i Havić i 4:5. Bašić iz sedmerca uspješnija od Kapitanović, 4:6. Havić je ponovila raniju scenu i smanjila na 5:6, a Nemaškalo iz kontre izjednačila na 6:6. Milenković ima prvu obranu, zicer u susretu s Rajović, Jelčić upisuje četvrtu obranu, Iva Milanović Litre pogađa stativu. Zbog neaktivnog napada Živković je prisiljena pucati iz deveterca, Jelčić brani. I Lokomotiva griješi u napadu, gubi loptu, ali Jelčić brani skok šut Vesne Milanović Litre. Poslije i niski udarac Gavranić.

Nakon 7 minuta bez gola Krsnik dovodi Zagrepčanke u vodstvo u 20. minuti, 6:7. Živković pogađa stativu, a u 22. minuti iz kontre izjednačava. Njen prvi gol. Konta s krila pogađa vanjski dio mreže Milenković. Vukojević s krila ”pogladila” je loptom stativu. Trifunović uzima loptu, prekida napad Lokomotive, a Havić pogrešno dodaje u kontru. Milenković u 26. minuti brani, s krila, svoju drugu loptu. Trifunović je izborila sedmerac, puca i zabija za prvo vodstvo Podravke Vegete, 8:7, u 27. minuti. Od 8. minute Podravka Vegeta je primila samo dva gola, iako je domaća golmanica obranila tek pokoju loptu.. No, u 29. minuti Milić izjednačuje svojim trećim golom. U zadnjoj minuti 1. poluvremena Havić postiže gol za vodstvo, Lokomotiva gubi loptu, a Mrđen zove time out 26 sekundi prije kraja. Jelčić i Milenković imaju po obranu u zadnjim sekundama iz isforsiranih upućivanja lopti prema golu.

Sadržajno 1. poluvrijeme, zanimljivo, mada s dosta grešaka. Jer, ma što mi pričali, nervoza je razumljiva: ipak je ulog velik – prestiž je u pitanju.

2. POLUVRIJEME
Tea Grubišić zabila je s krila za 9:9, a Bašić iz sedmerca zabija svoj treći gol, vodstvo Lokomotive 9:10, ali odmah i sedmerac za domaće. Trifunović izjednačava. No, aktivna je Grubišić na lijevom krilu, prolazi i zabija za novo vodstvo gošći, 10:11. Ne za dugo, golovi padaju jedan za drugim, Trifunović izjednačava bombom s 9 metara, ali Božović se probija na crtu i Lokomotiva je ponovno u vodstvu, a Živković puca povrh gola.

Nemaškalo u akciji // Foto Ivan BrkićSedmerac za Lokomotivu i četvrti gol Sonje Bašić, Kapitanović nije uspjela obraniti njen udarac, a Rajović povisuje na 11:14. Greška Dragišić i Smiljanić iz kontre postavlja veliku razliku – 11:15. Nakon grede Trifunović i Lokomotiva promašuje. Trifunović smanjuje iz sedmerca, 41. minuta je i 12:15, a Bašić iz petog svog sedmerca zabija i peti gol, a Jelčić brani sedmerac koji je pucala Havić. Milenković brani svoj peti udarac, 43. minuta i vodstvo Lokomotive 12:16.

Sedmerac za Podravku realizira Trifunović. Dragišić bespotrebno ”ulazi” u Grubišić, a Bašić puca sedmerac i zabija pokraj Kapitanović, 13:17.

Trifunović opet ne pogađa gol. U napadu Lokomotiva gubi loptu, ali nema kontranapada, jer se lopta čudno dodaje. Gavranić ne gleda na desno, na krilo gdje je nakon isključenja ušla Vukojević i sama k’o duh ostala bez lopte, a loš udarac Jelčić brani. Konačno Havić zabija iz skoka, 14:17, 48. minuta. U 52. Trifunović puca sedmerac i zabija, 15:17. Lokomotiva se lavovski brani, ali Živković probija barijeru, postavlja 16:17 i rezultatsku neizvjesnost.

Mrđen stavlja flaster na Maju Kožnjak, ali Krsnik probija obranu i zabija, 16:18, a Havić u napadu dodaje loptu suparnicama. Nema koncentracije ni razmišljanja.

Onda iz takve igre slijedi prodor Krsnik na crtu, sedmerac i isključenje Čović. Krsnik je ozlijeđena (noga), a Bašić se ”prestrašila” Jukić na golu i pucala sedmerac iznad grede. Gavranić nakon prodora s desne strane u prvi ugao i 17:18, a Bašić iz sedmerca povećava vodstvo na 17:19. No, Havić opet skače i opet smanjuje na jedan razlike, 18:19. Onda suci bez potrebe isključuju Živković, nakon neuspešnog udarca Grbušić i obrane Milenković.

U 58. minuti Lea Vukojević izjednačava, Milenković brani s krila, publika navija – izuzetno! Isforsirani šut Havić Jelčić brani, Lokomotiva zove time out, minuta je i 17 sekundi do kraja. No, Milić zabija za vodstvo, niski udarac odbija se od Milenković u mrežu. Mrđen zove time out 13 sekundi prije kraja. Hoće li se spasiti bod, ili će Final Four Regionalne lige biti jako daleko?

Prodor Gavranić i izjednačenje, 20:20. Svakome po bod. Ista meta, isto odstojanje između dva kluba, Lokomotiva s utakmicom više ima i dva boda više.

UTAKMICA 11. KOLA REGIONALNE LIGE WRHL

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 20:20 (9:8) 

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 400. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Delegat WRHL-a: Josip Posavec (svi iz Hrvatske).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-+0), Kapitanović (-+0), Milenković (8+0), Čović, Gavranić 3, Pongrac, Havić 5, Živković 2, Vukojević 2, Nemaškalo 2, Zagorščak, V. Milanović Litre, Dragišić, Vidak, Trifunović 6(5), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

LOKOMOTIVA: Razum (-+9), Jelčić (13+2), Bukovina (-); Smiljanić 1, Grubišić 3, Božović 1, Oštarjaš, Krsnik 2, Gaće, Debelić, Kožnjak 1, Rajović 1, I. Milanović Litre, Bašić 7(7), Milić 4, Konta. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(5), Lokomotiva 8(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Živković 2+2, Čović 2+2, Trifunović, Dragišić), Lokomotiva 8 min. (Krsnik 2+2, I. Milanović Litre, Milić).

IGRAČICA UTAKMICE: Tina Gavranić (Podravka Vegeta).

Gavranić je zabila gol za konačni rezultat // Foto Ivan Brkić