Podravka Vegeta danas je u Mađarskoj odigrala utakmicu 3. kola EHF Kupa protiv ekipe Siofok KC Hungary. Igralo se u dvorani Kiss Szilard Sportcsarnok pred nešto više od tisuću gledatelja. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka rezultat je bio Siofok 30 – Podravka Vegeta 30. Naše cure u ovoj utakmici imale su glasnu podršku pedesetak navijača koji su stigli iz Koprivnice.

Rukometašice Podravka Vegete dobro otvaraju utakmicu. U prvih nekoliko minuta Jovana Risović upisuje dvije obrane, a Dejana Milosavljević zabija prvi pogodak na utakmici. Prvih nekoliko minuta igra se gol za gol. Nakon desetak minuta igračice Siofoka odlaze na plus dva, a u 12. minuti Aneja Beganović dobiva dvije minute isključenja. Domaće igračice u tom razdoblju povećavaju svoju prednost te odlaze na četiri pogotka prednosti, a do dvadesete minute razliku dižu na pet pogodaka. Kod Podravke zabijaju Beganović i Lamprini Tsakalou te naše igračice smanjuju rezultatski odmak. Risović nastavlja s dobrom igrom na golu te u prvom poluvremenu sakuplja osam obrana. Na odmor se odlazi s rezultatom 18:14.

Drugo poluvrijeme domaće rukometašice otvaraju pogotkom te odlaze na pet golova prednosti. Nakon toga naše rukometašice se bude te zabijaju Dijana Mugoša i Beganović. U prvih pet minuta nastavka Risović upisuje još dvije obrane. U 38. minuti Selena Milošević zabija te dovodi utakmicu u egal. Već u sljedećem napadu Mugoša šalje loptu kroz noge golmanice Siofoka za prednost Podravka Vegete. Nakon toga igra se gol za gol, a sredinom drugog poluvremena Tsakalou s dva pogotka odvodi Podravku na plus dva. Sljedećih deset minuta igra se gol za gol te naše rukometašice uspješno zadržavaju prednost od dva pogotka. Risović nastavlja s obranama, a Ećimović brani sedmerac. Ulaskom u posljednjih deset minuta susreta Siofok odlazi na tri gola prednosti. No rukometašice Podravke se ne predaju. U posljednje tri minute igraju odličnu obranu, a u napadu zabijaju Mugoša i Beganović te dvadesetak sekundi prije kraja Aneta Benko. Siofok ima još dvadesetak sekundi za napad, ali ga ne uspijevaju realizirati. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka rezultat je 30:30.
Kod Siofoka najučinkovitija je bila Andrea Kobetić sa šest pogodaka, a njihove golmanice upisale su 14 obrana. Kod Podravke Jovana Risović upisala je 19 obrana, jednu je dodala Ećimović, a po pet pogodaka su zabile su Tjaša Stanko, Aneja Beganović, Dijana Mugoša i Dejana Milosavljević,

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević nakon utakmice:

Jedna jako kvalitetna utakmica na nivou utakmica u Ligi prvakinja. U prvom smo poluvremenu bili malo stidljivi, a onda smo u drugom poluvremenu igrali onako kako mi to znamo. Čak smo i poveli, no promašeni ziceri i greške skoro su nas skupo koštali. Pokazali smo kvalitetu i karakter i idemo dalje. Imamo pet bodova, a želimo ih osam i to je naš cilj.

Jovana Risović odigrala je odličnu partiju na vratima Podravka Vegete te je upisala čak 19 obrana. Nakom utakamice je rekla:

Želim čestitati svojim suigračicama na borbenosti. Odigrale smo jednu kvalitetnu utakmicu, došle smo u Siofok znajući da nemamo što izgubiti. Ovom smo utakmicom pokazale da se možemo nositi sa svim ekipama u EHF Kupu. Gubile smo čak pet razlike, ali nismo se dale. Sljedećeg vikenda one dolaze nama u goste te nas sigurno čeka još jedna teška utakmica.

Nakon ove utakmice stanje u skupini B EHF Kupa ostala je ista. Podravka Vegeta i Siofok imaju isti broj bodova, a Kopenhagen i Magura su još uvijek bez bodova. Oni svoj međusobni ogled igraju sutra u Kopenhagenu s početkom u 13 sati.
Podravka Vegeta uzvrat sa Siofokom igra već sljedeću nedjelju s početkom u 15:30 u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

SIOFOK 30 (18)

PODRAVKA VEGETA 30 (14)

SIOFOK – SD Kiss Szilard. Gledatelja 1.500. Suci: Anatoli Novikov i Valerij Rožkov (Ukrajina). Delegat: Leopold Kalin (Slovenija).

SIOFOK: Szikora (4), Solberg (10); Böhme 2, Harsfalvi, Aoustin 4, Ježić 5, Drabik, Such 2, Pena 4(1), Niombla 1, Kobetić 6, Tomori 5, Lapis, Wald, Poczik, Janjušević 1. TRENER: Tor Odvar Moen.

PODRAVKA VEGETA: Risović (19), Ećimović (0+1); Turk 1, Beganovič 5, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 4, Džono, Milosavljević 5(1), Mugoša 5, Franušić, Stanko 5, Gjorgjijevska, Tsakalou 3, Benko 2. TRENER: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Siofok 2(1), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: Siofok 4 min. (Tomori 2+2), Podravka Vegeta 6 min. (Beganovič, Tsakalou, Milošević).