Rukometašice Podravka Vegete danas su u Umagu u Sportskoj dvorani Stella Maris pred nešto više od 300 gledatelja pobijedile ekipu ŽRK Umaga s rezultatom 32:42. Pravdu su na utakmici dijelili Deni Marčinković i Antonio Jurić dok je nadzornik suđenja bio Vladimir Peković. Na poluvremenu je rezultat bio 17:23.

Rukometašice Podravka Vegete u utakmicu ulaze serijom od tri pogotka te prisiljavaju trenera domaće ekipe da pozove time out. Nakon toga nastavlja se dobra igra naših rukometašica te je u petoj minuti rezultat 1:5. Do kraja prvog poluvremena naše rukometašice povećavaju razliku na šest pogodaka te privode poluvrijeme kraju. U drugom poluvremenu naše cure nastavljaju s dobrom igrom te povećavaju razliku na deset pogodaka. Utakmica završava s rezultatom 32:42. Spomenimo kako je utakmicu u Umagu obilježila iznimno agresivna igra domaćih rukometašica.

U redovima Podravka Vegete najučinkovitije su bile Dejana Milosavljević i Aneta Benko s osam pogodaka dok su vratarke zaustavile devet udaraca prema golu. Kod domaće ekipe najučinkovitija je bila Andrea Pavković dok su domaće vratarke zaustavile četiri udaraca prema golu.

Trener Zlatko Saračević nakon utakmice:

Nismo očekivali ovako borbenu i agresivnu ekipu Umaga. Na kraju utakmice sva sreća da nitko nije ozlijeđen. U par navrata je bila tuča na terenu, a ne rukomet. Čestitam svojim curama na dobroj utakmici. Vidi se da su još umorne od puta i utakmice u Njemačkoj, no pobjeda je tu.

Nakon devetnaest odigranih kola u 1. HRL Podravka Vegeta i dalje je jedina ekipa sa stopostotnim učinkom. Odmah iza nje na tablici su Lokomotiva i Bjelovar. Nova uzbuđenja u 1. HRL za žene naše cure očekuju već ovog petka kada u Koprivnici dočekuju ŽRK Murvicu. Utakmica je na rasporedu u 18 sati u SD Gimnazije Fran Galović, a ulaz je besplatan.

 

ŽRK UMAG 32 (17)

RK PODRAVKA VEGETA 42 (23)

UMAG – SD Stella Maris, GLEDATELJA: 300, SUCI: Antonio Jurić i Deni Marčinković (Bjelovar), NADZORNIK: Vladimir Peković (Varaždin).

ŽRK UMAG: Partljačić (2), Blašković (2); Partljačić, Plahinek 6, Kernjus, Jajčević 1, Pavković 10, Nushi 3, Bunić 2, Trento 1, Miočinović 5, Markežić, Barišić 4. Trener: Bruno Markoš.

PODRAVKA VEGETA: Risović (4), Ećimović (5); Turk, Beganović, Karlovčan 4, Popović 2, Džono, Milosavljević 8, Mugoša 3, Franišić 3, Stanko 5, Ećimović, Gjorgjijevska 1, Tsakalou 6, Benko 8, Carlos 2. Trener: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Umag 2 (2), Podravka Vegeta 5 (5).

ISKLJUČENJA: Umag 8 min. (Pratljačić, Plahinek, Jajčević, Bunić), Podravka Vegeta 10 min. (Beganović 2+2, Popović, Stanko, Gjorgjijevska).

CRVENI KARTONI: —.