S presice (s lijeva): Snježana Petika, Jelena Živković, Goran Mrđen i Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u Ligu za prvaka (prvakinje) i u završnicu kupa ulazi kao braniteljica oba naslova i ambiciozno najvaljuje njihovu obranu. Jer biti prvi, donosi laganiji izlazak u europska natjecanja, čemu svi klubovi teže, bez obzira o kakvom se rangu govori. Ne zna se još kakav će biti profil europskih natjecanja iduće sezone, ali to je, zasad, u drugom planu.

U povodu početka doigravanja prvenstva Hrvatske u Ligi za prvaka u klupskim prostorijama RK Podravke u srijedu je održan sastank s novinarima na kojem su iznesene ambicije kluba u nastavku sezone, kluba koji je prošao šest utakmica u EHF Ligi prvakinja, dvije u EHF Kupu kupova te 13 u Regionalnoj ligi. No, bez obzira na to, ne smatra se da će samo Podravka Vegeta i Lokomotiva odlučivati o naslovu prvakinja, jer tu su i stabilni drugi hrvatski ženski klubovi.
O tome su govorili trener Podravke Vegete Goran Mrđen, kapetanica ekipe Vesna Milanović Litre i srpska reprezentativka, srebrna sa SP, Jelena Živković.
Uvodno je na sastanku s novinarima govorila trenerica Podravkine ekipe mlađih kadetkinja Snježana Petika, čije su djevojke drugi puta zaredom prvakinje Hrvatske u toj kategoriji.

Danas i sutra objavit ćemo razgovore s presice.

Snježana Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerSNJEŽANA PETIKA

– Nije nam ove godine bio prioritet prvo mjesto, jer sam smatrala da nismo ove godine bili favoriti kao prijašnjih godina zbog činjenice što smo ostali s istim kadrom, dok su se ostale ekipe pojačale s najboljim pojedinkama u svom okruženju, ili dovele u svoje redove mlade perspektivne igračice, kao što je uradila Lokomotiva.

OSTALO PROČITAJTE USKORO NA NAŠIM INTERNETSKIM STRANICAMA

Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerGORAN MRĐEN

– U sedam zadnjih, najvažnijih dana, raspored natjecanja je takav da igramo četiri utakmice, dvije u kupu u subotu i nedjelju, u srijedu sa Sesvetama i u subotu s Lokomotivom. U sedam dana treba se raščistiti sve u kupu i prvenstvu. Zašto tako zgusnuto? Doduše, kako nama, tako i drugima, ali kome to odgovara?

A sada nam odlaze A reprezentativke u Umag, juniorke također, kadetkinje također, srpske reprezentatvke u Kragujevac i Švedsku, nama ostaje na raspolaganju 5-6 igračica, a u srijedu, dva dana iza reprezentatvinih termina, igramo u gostima s Trešnjevkom!

O TOME I AMBICIJAMA PODRAVKE VEGETE U PRVENSTVU ČITAJTE USKORO NA NAŠIM INTERNETSKIM STRANICAMA

Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerVESNA MILANOVIĆ LITRE

– Zašto se Lokomotiva orijentira na nas? Prije svega zato što smo mi višestruki osvajači prvenstva Hrvatske i kupa i iako se pojačala ove sezone i ima namjeru osvojiti prvenstvo i kup, ipak smo mi ekipa koja nikad nije bila ”za bacit”. Njima je veliki izazov da nas napokon ” skinu”, to su im glavni motivi.

OSTALO I ŠTO KAŽE VESNINA SESTRA IVA PROČITATE USKORO NA NAŠIM INTERNETSKIM STRANICAMA

Jelena Živković // Foto Ivo Čičin-MašanskerJELENA ŽIVKOVIĆ

– U Hrvatskoj nisam igrala s Trešnjevkom i Zametom, tako da mi prvenstvo neće biti nešto strano. Svi pričaju o Lokomotivi, ali podržavam trenera da moramo misliti od početka, prije Lokomotive igramo s druge četiri ekipe, a onda ćemo razmišljati o Lokomotivi. Važno je da iz utakmice u utakmicu dižemo formu.

OSTALO USKORO NA NAŠIM INTERNETSKIM STRANICAMA