Rukometašice Podravka Vegete su se odigranom utakmicom u Splitu protiv domaćina ŽARK Splita uvjerljivom pobjedom plasirale u četvrtfinale hrvatskog kupa za žene. Podravkašice su upisale uvjerljivu pobjedu 23:42, poluvrijeme 11:21.

Iako su pravu radnu temeraturu nakon sedmosatnog putovanja i zagrijavanja u prilično hladnoj dvorani, igračice Podravka Vegete dosegnule u 20. minuti, do kraja poluvremena su razigranim i lijepim akcija ostvarile lijepu prednost od deset pogodaka i na odmor otišle s 11:21.

Sara Šenvald//foto:Ivan Brkić//RK Podravka

U drugom poluvremenu bez sumnje ostaju u jednakom ritmu podravkašice i kvalitetnom i brzom igrom realiziraju niz lijepih kontri i polukontri koje ih vode do konačnog rezultata 23:42. Treba spomenuti kako smo danas u igri kratko gledali Stelmakh jer je zbog nenamjernog kontakta prema licu dobila izravni crveni karton, pred kraj utakmice je crveni karton dobila i Andrea Pavković. Danas su najviše pogodaka u redovima koprivničke ekipe zabile Barišić i Franušić, svaka po sedam i Karlovčan šest dok su po četiri zabile Zadravec, Turk, Pavković i Šenvald. Svoje su minute danas ponovno opravdale i mlade nade Dunja Međurečan i Tena Megerle koje iz utakmicu u utakmicu rastu.

Najvažnije je da smo pobijedili i da smo prošli bez ozljeda što nas dosta prati. Sad je bitno da se sigurno vratimo kući i da se u miru pripremimo za subotu kada u Koprivnici igramo s Osijekom. I dalje smo u ritmu subota srijeda u ovom, a i sljedećem tjednu i mogu samo čestitati curama na dobroj utakmici i na angažmanu i trebamo nastaviti dalje – rekao je trener Goran Mrđen.

Treba reći kako se u današnjoj utakmici prvi puta na teren nakon operacije vratila Nikolina Zadravec koja je zabila četiri pogotka. Svoje je prve službene minute nakon nekog vremena izvan terena zbog ozljede ramena upisala i Selena Milošević. I Milošević i Zadravec već su bile u sastavu protiv Lokomotive no nisu zaigrale, ali danas su zaslužene minute za koje su u fazi oporavka naporno radile konačno i dobile. Sigurno je kako uz već oporavljenu Karlovčan puno znači vidjeti neke dobre vijesti i povratke koji će zasigurno olakšati ostatak sezone. Zadovoljan je tom činjenicom i trener Goran Mrđen.

Zadovoljan sam i jasno je da nakon dužih pauzi u tim prvim utakmicama postoji neki strah, ali važno je da probiju led i da nastave tako i dalje – zaključio je trener Goran Mrđen. 

Svoje je zadovoljstvo povratkom, ali današnjom utakmicom izrazila i krilna igračica Nikolina Zadravec.

Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Ušle smo agresivno od prve minute u obrani te smo u ovom susretu postizale neke lake pogotke iz kontre i polukontre i napravile značajnu razliku. Što se tiče moje prve utakmice nakon dosta vremena, zadovoljna sam što sam se konačno vratila na teren. Nedostajala mi je igra i to uopće nije upitno. Želim samo da nas zdravlje posluži u nastavku i do kraja sezone – rekla je Zadravec. 

ŽARK Split: Kalajžić, Radovanović 3, Hrgović Tomić, Galić 2, Marinović 3, Glavan, Draganić 4,Petričević, Arar 3, Petričić, Kutleša, Ćukušić 8, Mrkonjić. Trener: Danijela Ćukušić.

Podravka Vegeta: Tucaković (7), Dumanska (6+2);Zadravec 4, Turk 4, Karlovčan 6, Milošević, Gudelj, Milosavljević 1, Megerle 2, Mugoša 1, Franušić 7, Međurečan 1, Šenvald 4, Stelmakh 1, Barišić 7, Pavković 4. Trener: Goran Mrđen

Isključenja: ŽARK Split – /Podravka Vegeta 12 min( Pavković 2+2+2. Milošević, Barišić 2+2)

Crveni kartoni: Pavković, Stelmakh

Sedmerci: 3(5)/2(3)

Foto: Ivan Brkić