EHF je i u ovoj sezoni zakoračio prema novoj razini i prije početka rukometnog natjecanja pa se ovogodišnji ždrijeb mogao gledati u izravnom televizijskom prijenosu u čak 22 zemlje, a kao i dosad prijenos je išao live i putem službenog You tube kanala EHF-a te putem Facebooka. Prema prethodnoj objavi na današnjem se ždrijebu našlo 16 najboljih ženskih europskih ekipa od kojih je njih 10 osiguralo mjesto u elitnom natjecanju s fiksnog mjesta, a na zahtjev je ušlo još šest ekipa koje je delegacija EHF-a potvrdila na izvršnom odboru koji se održao u petak 25. lipnja.

Podravka Vegeta je na današnjem ždrijebu smještena u grupu A s francuskim Brestom, mađarskim Ferencvarošom, crnogorskom Budućnosti, rumunjskim Bukureštom, njemačkom Borussiom, ruskim Rostov Donom i danskim Esbjergom. Borussia je i dalje pod posebnim zahtjevom te će do datuma koje je odredio EHF morati uplatiti traženu kotizaciju. U slučaju da financijski zahtjev ne bude ispunjen na mjesto Borussie dolazi zamjenski tim Banik Most.

Šesnaest ekipa koje će se natjecati u sezoni 2021/2022

Nakon što je EHF potvrdio ekipe za novu sezonu objavljeni su i potovi za ždrijeb. Podravka Vegeta nalazila se u potu 4 sa švedskim IK Sävehofom, turskim Kastamonuom Belediyesi GSK i danskim Teamom Esbjerg.

Ždrijeb je bio polu-dirigiran što znači da se primjenjuje pravilo da se dva kluba iz iste zemlje ne mogu sastati sa svojim protivnicama iz nacionalne lige u grupnoj fazi. Ovako je današnji ždrijeb odredio grupe za novu sezonu DELO Lige prvakinja.

Liga prvakinja se nastavlja igrati u formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se izravno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u play-offu. Dva posljednje plasirana kluba iz svake skupine bit će eliminirana nakon grupne faze. Podravka Vegeta je u skupini

Podsjetimo ekipa je na zasluženom odmoru iako su individualne pripreme već u tijeku, a igračice i stožer će se službeno sastati sredinom srpnja. Prva utakmica Lige prvakinja prema kalendaru bi se trebala održati drugi vikend u rujnu, 11./12. rujna.