Ono čemu smo sve svi nadali danas je i službeno potvrđeno. Podravka Vegeta treću će godinu zaredom biti sudionica najelitnijeg ženskog rukometnog natjecanja, DELO EHF Lige prvakinja.

Izvršni odbor Europske rukometne federacije danas je u Beču odabrao klubove koji će popuniti preostalih sedam slobodnih mjesta u DELO EHF Ligi prvakinja za sezonu 2020/21.
Već prije EHF je objavio devet klubova koji će nastupati u Ligi prvakinja, a sto su: Team Esbjerg, Odense Handbold, Borussia Dortmund, Györi ETO KC, Budućnost, Vipers Kristiansand, Râmnicu Valcea i Rostov-Don.
Preostalih sedam slobodnih mjesta EHF je dodijelio sljedećim klubovima: RK Podravka Vegeta, CSM Bucurest, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSKA, RK Krim Mercator i SG BBG Bietigheim.

Osim plasmana u nacionalnom prvenstvu kriteriji koje je EHF uzimao u obzir kod svoje odluke su: sportska dvorana, organizacija, TV prijenosi, posjećenost utakmica, dosadašnji nastupi u EHF natjecanjima, sponzorski potencijal, primjena propisa i obveza te medijska praćenost. RK Podravka ulaže velik trud u organizaciju svake utakmice te nam je drago što je EHF to prepoznao te nam na ovaj način dao potvrdu dobrog rada.

 

Nova sezona Lige prvakinja igra se u nešto drugačijem obliku. Šesnaest klubova bit će raspoređeno u dvije skupine, a ždrijeb skupina na rasporedu je 1. srpnja.
Podravka Vegetu ove sezone očekuje najmanje 14 europskih utakmica, sedam u gostima i sedam kod kuće. Prvu utakmicu u novoj sezoni Podravka Vegeta trebala bi odigrati 12. ili 13. rujna, a točan raspored znat će se nakon ždrijeba. Dakle koprivnička će publika imati priliku najmanje sedam puta u svijet poslati sliku i poruku kako izgleda prava rukometna publika i kako se voli svoj klub.

Ovo je jedan zajednički uspjeh svih nas zbog kojeg smo veoma ponosni. Zahvale možemo uputiti prema svim stranama, a počet ćemo od Vas dragi naši navijači. Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović bila je na gotovo svakoj utakmici ispunjena do posljednjeg mjesta, a naše su cure imale priliku igrati u fenomenalnoj atmosferi.

Hvala i sponzorima uz poseban naglasak na glavnog sponzora Podravku koji je snažan vjetar u leđa cijeloj ekipi i Klubu te naravno i Gradu Koprivnici. Zahvalu moramo uputiti i navijačkoj skupini Kronikus koji su nas bodrili i vjerovali, ali i obećali da će nam i dalje biti vjetar u leđa kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama kojih će u nadolazećoj sezoni biti više no ikad.

Pripreme za novu sezonu počet će 20. srpnja kada se zakazano okupljanje ekipe.

 

DELO EHF Liga prvakinja 2020/21:

 1. HC Podravka Vegeta (Hrvatska)
 2. Odense Handbold (Danska)
 3. Team Esbjerg (Danska)
 4. Brest Bretagne Handball (Francuska)
 5. Metz Handball (Francuska)
 6. Borussia Dortmund (Njemačka)
 7. SG BBM Bietigheim (Njemačka)
 8. FTC-Rail Cargo Hungaria (Mađarska)
 9. Györi Audi ETO KC (Mađarska)
 10. WHC Buducnost (Crna Gora)
 11. Vipers Kristiansand (Norveška)
 12. CSM Bucuresti (Rumunjska)
 13. SCM Rm Valcea (Rumunjska)
 14. CSKA (Rusija)
 15. Rostov-Don (Rusija)
 16. RK Krim Mercator (Slovenija)

EHF je još dva kluba, DHK Banik Mist i Storhamar Handball, dodijelio status klubova u pričuvi. U slučaju da neki od odabranih 16 klubova nije u mogućnosti sudjelovati u natjecanju zbog pandamije koronavirusa.